Praha za novoroční atrakci zaplatila 1,2 milionu korun. Pyrotechnická show začne v 17.55 hodin odpálením pěti signálních projektilů. Organizátoři tak chtějí vyplašit ptáky a drobnou zvěř v blízkosti odpaliště a upozornit diváky na začátek představení. Samotný ohňostroj, který letos nese název Stroj času, potrvá 10 minut a 15 vteřin a diváky v pěti obrazech provede napříč časem.

Nejlepší výhled budou mít lidé z Dvořákova nábřeží, Čechova mostu a Pařížské ulice, ale i z výše položených míst v Praze. Rádio Regina bude k vystoupení vysílat synchronizova­nou hudbu.

Policie i záchranáři přijali speciální bezpečnostní opatření. Odpaliště na Letné budou po celý den hlídat strážníci, na místě budou dva sanitní vozy a dvě hasičské cisterny. Péče lékařů a dohled hasičů je zajištěn i na nábřeží Edvarda Beneše. Na Vltavu vyplují policejní i záchranářské lo­dě.

Metro bude posíleno

Řidičům se ulice v centru uzavřou v 17.00 hodin neprůjezdné zůstanou zhruba dvě hodiny. Auta tak neprojedou mezi Štefánikovým mostem a náměstím Jana Palacha, po nábřeží Edvarda Beneše a Smetanově nábřeží, po Čechově, Mánesově a Štefánikově mostě, dále pak Křižovnickou, Divadelní a částí Hradební nebo Haštalské ulice. Podle aktuální situace budou policisté ulice a mosty postupně otevírat.

V době mezi 17.30 hodin a 18.30 hodin dopravní podnik přeruší provoz tramvají přes Vltavu a po nábřežích, nepojede ani autobusová linka 294. Provoz metra bude naopak posílen. Dříve se novoroční ohňostroj v Praze odpaloval i ze Střeleckého ostrova. Ochranáři to však kritizovali, protože rachejtle plašily vodní ptactvo.