Osmá městská část zahajuje ve spolupráci se spolkem Ekodomov projekt komunitního kompostování s názvem Spolu8bio. Jeho cílem je na jaře tohoto roku umístit pět komunitních kompostérů pro potřeby obyvatel Prahy 8.

„V projektu Spolu8bio chceme lidem nabídnout možnost kompostovat kuchyňský odpad jako součást sousedského kompostování. Podobné projekty realizovala už Praha 10 a Praha 12. U nás jde o pilotní projekt. Cílem je především otestování toho, zda budou mít obyvatelé Karlína, Libně, Kobylis a Bohnic o tento typ kompostování zájem,“ vysvětlila radní Prahy 8 Hana Matoušová.

Korunovační klenoty.
Na korunovační klenoty se v první den přišlo podívat přes tři tisíce lidí

Komunitní kompostování je vhodné zejména pro ty, kteří nemají možnost si umístit kompostér do uzavřeného vnitrobloku nebo na svoji zahradu. Výsledný „produkt“ je možné použít například k úpravě předzahrádek či k pěstování na balkónech.

Komunitní kompostéry budou uzamykatelné a zateplené, podle zájmu je nainstalují na jaře 2018. Jejich kapacita vystačí asi pro 10 až 15 domácností. Pokud byste se rádi zapojili do projektu, napište do konce února na e-mail kompostovani@praha8.cz.

O T. G. Masarykovi se o víkendu děti mohou dozvědět na interaktivní výstavě
Sobotní akce v Národním muzeu: O Masarykovi se děti dozví zábavnou formou