VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nové téma na festivale jídel: mléko a mléčné výrobky jako přítel kuchyně

Praha – Mléko a mléčné výrobky v kuchyni? Tak snad jedině krupicová kaše a sklenice mléka. To napadlo v mnohých restauracích, když se na ně obrátili zástupci společnosti alakarfte.cz s nabídkou, zda by se nezúčastnili foodfestivalu MilkParade.

22.5.2013
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/archiv

Tedy festivalu jídel, jejichž jídlo je nedílnou součástí. Vzápětí každý přišel na to, že mléko a mléčné výrobky do kuchyně patří. A to tak, že je každý kuchař používá celý den.

Mléko a mléčné výrobky jsou v kuchyni nerozlučnými přáteli

„Mléko a mléčné výrobky jsou v kuchyni kuchařovými nerozlučnými přáteli," říká Pavel Suchánek ze společnosti alakarte.cz, která gastronomické festivaly tradičně pořádá.

Festival MilkParade, v němž nabízí vybrané restaurace tříchodová menu v cenách za 290, 390, či 490 korun začal 20. května a potrvá do 9. června. Zajít na oběd či večeři, jejíž součástí jsou mléčné produkty, lze jedině tak, že se zájemce objedná přes web www.alakarte.cz. Na tomto webovém portálu najdete také kompletní menu všech zúčastněných restaurací.

„Do festivalu se zapojilo 19 pražských restaurací, dvě ostravské, po jedné ve Starých Splavech, Brně a Berouně," podotkl Pavel Suchánek.

V mléce pošírovaný filet z bílé tresky

Nabídka jídel je rozmanitá, například v pražské restauraci La Papillon jako hlavní chod servírují v mléce pošírovaný filet z bílé tresky s pyré z černé mrkve a s jarní zeleninou. „Jako předkrm v rámci menu nabízíme jemný kozí sýr obalený v poraženém kokosu s chilli vlasy a malým salátem," podotkl šéfkuchař restaurace Martin Ševít.

To známý Jaroslav Zahálka, šéfkuchař pražské restaurace Mood připravuje jako hlavní chod vepřovou panenku obalenou ve slanině ozdobenou houbovou pěnou podávanou s ravioli plněnými ricottou a se šalvějovým máslem.

Kompletní menu zúčastněných restaurací najdete na webovém portálu. Festival MilkParade je součástí projektu Bílé plus, který je projektem Agrární komory ČR a je financováno ze zdrojů Evropské unie.

Autor: Redakce

22.5.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete.
AUTOMIX.CZ
54

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Opravář. Ilustrační foto.

O šikovné české ručičky je opět zájem. Opravny jsou zpět

Nad Havlem chtěli lidé budku u zastávky, jejich úsilí mělo úspěch

Praha – Neúnavná občanská iniciativa může slavit úspěchy. Ve Staré Krči se právě díky úsilí místních podařilo prosadit zřízení nového přístřešku u autobusové zastávky Nad Havlem. Radní Prahy 4 pro oblast územního rozvoje Alžběta Rejchrtová (Trojkoalice/Zelení) v té souvislosti ocenila roli aktivních občanů v čele s Vladimírem Hroudou.

Dle očekávání: Karel Srp v radě ÚSTR nezasedne. Kvůli členství v KSČ

Dlouholetý předseda Jazzové sekce Karel Srp se podle očekávání nestal členem Rady Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR). Senát dnes vzal na vědomí stanovisko své volební komise, že Srp jako bývalý člen předlistopadové komunistické strany nesplňuje zákonnou podmínku spolehlivosti. O Srpově nominaci do rady tak horní komora ani nerozhodovala. Srp se jednání Senátu nezúčastnil.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Co je pro někoho stará veteš, jinému poslouží. Zaklínadlo zní: Re-Use

Praha – Pomoci vdechnout nový život starým věcem mají takzvaná Re-Use centra, která umožní nacházet uplatnění pro starší, avšak stále funkční či využitelné předměty. Ty by jinak kvůli své nemodernosti skončily v odpadu. Po vzoru Vídně nebo třeba Budapešti začíná magistrát hledat vhodné prostory pro spuštění pilotního projektu – dobře dostupnou krytou halu. Či více hal: buď pro otevření hlavního Re-Use centra, nebo několika center menších.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení