Začátkem října otevře centrum svoji zcela novou část, díky níž se jeho celková plocha rozroste z 60 tisíc na 102 tisíc metrů čtverečních. Rozšířenou restaurační zónu pod názvem Grand Kitchen přitom už developer Unibail-Rodamco zpřístupnil návštěvníkům letos na jaře. 

Hlavní nádraží. Ilustrační foto.
Útok na „hlavák“? Policie se to ani nedozví, nemá zde své kamery

Značky, které v Česku nejsou k dostání

Lákadlem do zbrusu nových prostor centra jsou především módní řetězce, z nichž některé se u nás objeví poprvé. „Své jediné české zastoupení tam budou mít kromě prodejen Zara Home a Oysho také oděvní značky Armani Exchange, Pink Woman, Yamamay, Boux Avenue, šperky Thomas Sabo či sportovně laděné AW Lab,“ vypočítává ředitelka Centra Chodov Marcela Hrdličková.

Ilustrační foto
Rudolfinum se rozloučilo s Dvořákovou Prahou

Na Chodově se tak představí všech sedm značek (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear a Massimo Dutti, Zara Home a Oysho) španělského gigantu Inditex, který je největším prodejcem módy na světě. Jeho největším rivalem je švédský řetězec H&M, který bude v rozšířeném centru rovněž patřit k obchodníkům s největší plochou.

Za luxusem i jinam než do Paříže

Ve vyšších podlažích se postupně zabydlují také luxusní světové značky. „Návštěvníci se mohou těšit třeba na Weekend Max Mara, Max&Co., Luisa Spagnoli, Michael Kors, Stefanel, Coccinelle, Bogner, Marella nebo French Connection,“ doplňuje Hrdličková. Ty budou součástí takzvané The Designer Gallery, která v designovém prostředí návštěvníkům představí hlavně českou módu. „Srdcem se stane concept store Czech Labels & Friends Kataríny Král, který na ploše 500 čtverečních metrů nabídne desítky lokálních značek,“ říká Hrdličková. 

Bleší trh v Paralelní Polis, na kterém zaplatíte jen digitálními měnami.
V Praze se koná blešák, na kterém se můžete naučit platit digitálními měnami

Nejen fastfoody, ale i restaurace

Zatímco módě různých cenových relací se na Chodově tradičně daří a moderní interiér nabízí další zážitek z nakupování, kulinářská zóna Grand Kitchen skýtá škálu fast foodů a restaurace jsou tam zatím pouze dvě Kobe Fusion Restaurant a The Pub Pilsner Unique. „Od října se otevře první tuzemská pobočka italské pizzerie Andiamo, bistro s kavárnou Mondieu, Pizza Hut či Vegg-Go se servisem ke stolu,“ dodává Hrdličková.

Otevření nové dobíjecí stanice Tesla Supercharger ve Vestci u Prahy.
OBRAZEM: Ve Vestci u Prahy se sjeli milovníci elektromobilů Tesla

Restaurace a občerstvení zaujímají v Centru Chodov desetinu pronajímatelné plochy. Podle Hrdličkové je většina jednotek nyní v provozu, konkrétní číslo ale sdělit nechtěla. Podle záměrů by tam mělo fungovat 43 samostatných provozoven. Aktuálně jsou jich na webových stránkách centra uvedené necelé tři desítky.

Hřbitov chovanců Zemského ústavu pro choromyslné neboli také 'Hřbitov bláznů' se nachází v severozápadní části Prahy 8 nedaleko Psychiatrické nemocnice Bohnice.
Praha 8 vrátí starému hřbitovu důstojnost