„S množstvím nových televizních projektů také neustále stoupá podíl premiérových pořadů vlastní tvorby, v prvním pololetí roku 2016 tvořily dokonce 81 procent všech premiérových pořadů," uvedla Ruzek.

Tvoje tvář má známý hlas pokračuje

Na úvod sezony se každou neděli představí pokračování show Tvoje tvář má známý hlas moderované Ondřejem Sokolem, která zaznamenala průměrnou sledovanost 1,6 milionu lidí. „Myslím, že za úspěchem stojí šťastná ruka při výběru soutěžících a že to všichni brali smrtelně vážně," řekl novinářům jeden z porotců soutěže Janek Ledecký.

„Legrace, která tam byla, vznikla až v druhém plánu. Když mě do soutěže lákali, měl jsem strach, že půjde o kombinaci karaoke a travestishow. Po odvysílání prvního dílu jsme si s ostatními porotci říkali, že se účastníme něčeho neuvěřitelného," do­dal.

V pondělí a ve středu se bude vařit

Pondělí a středy budou patřit další sérii kuchařské show MasterChef Česko. V porotě opět usednou kuchaři Marek Raditsch, Marek Fichtner a Miroslav Kalina. Mezi hlavními formáty TV Nova zůstanou zpravodajské Televizní noviny doplněné publicistickými pořady Snídaně s Novou, Střepiny, Volejte Novu, Víkend, Koření a Prásk!. V obvyklých vysílacích časech najdou své seriály fanoušci Ordinace v růžové zahradě 2 a Ulice. Na obrazovky se s premiérovými díly vrátí reality show Výměna manželek.

Prostor ve vysílání dostanou i pokračování úspěšných projektů jarní sezony, jako je soutěžní show Co na to Češi, kterou bude moderovat Tomáš Matonoha. Další sérií naváže také pořad Chcete být milionářem? s Markem Vašutem.

Objeví se i nový pořad

Jako novinka podzimní sezony se na obrazovce TV Nova objeví pořad s pracovním názvem Celebrity Game Night. Netradiční formát divákům nabídne uvolněnou atmosféru s oblíbenými celebritami. Filmovým fanouškům Nova připravila premiérové české snímky, mezi nimiž bude například Život je život s Ondřejem Vetchým a Simonou Stašovou. Ve Vánočním Kameňáku se diváci opět setkají s Václavem Vydrou v roli starosty Pepana. Televize uvede také drama Pohádkář s Jiřím Macháčkem, Aňou Geislerovou a Matějem Hádkem.

Nova připravuje i projekty, které plánuje nasadit v dalších sezonách. Jsou mezi nimi nové díly Policie Modrava se Soňou Norisovou. Jejich režisérem i spoluscenáristou je opět Jaroslav Soukup. V exotickém prostředí filipínských ostrovů se připravuje dobrodružná show Robinsonův ostrov. Ze 4 tisíc přihlášených bylo vybráno 18 soutěžících, kteří budou bojovat v drsných podmínkách ostrova o finanční výhru ve výši 2,5 milionu korun.

Společnost CET 21 byla vloni nejsilnější televizní skupinou

Vlastník Novy mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 procent na 70,7 milionu dolarů (1,7 miliardy Kč). V České republice ale zisk OIBDA klesl, a to o šest procent na 33,2 milionu dolarů (815 milionů Kč). OIBDA je provozní zisk před odpisy a amortizací, dosažený výsledek nebere v úvahu výkyvy směnných kurzů. Společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka, v loňském roce zůstala s podílem 30,7 procenta divácky nejsilnější televizní skupinou.

Čtěte také: Česká televize chystá do vysílání politickou satiru Kosmo