Zácpy a kolony automobilů, které trápily obyvatele Karlína v okolí Invalidovny, zmizely. Respektive, posunovaly se podle toho, jak pokračovala výstavba Pobřežní ulice.

Nejdříve se doprava zklidnila na křižovatce ulic Šaldova a Sokolovská, kam ústilo Rohanské nábřeží. Poté se kolony posunuly do ulice Za Invalidovnou. Včera byl slavnostně otevřen celý úsek nově zbudované Pobřežní ulice, která ústí do Voctářovy ulice a ulice Švábky.

Prodloužení nutné

„I když jsou ve Švábkách ještě zácpy, je určitě pro obyvatele Karlína zlepšení, že na Sokolovské ulici provoz ustal. Proto, aby výstavba Pobřežní měla smysl, musí být ještě prodlužena dále, tedy k Libeňskému ostrovu, který je nyní slepý, a směrem na Palmovku a Balabenku, kde by se mohla napojit na městský okruh,“ sdělil Deníku zastupitel Petr Zajíček (KSČM), místopředseda komise dopravy.

Nově otevřená stavba je ohraničena na západě ulicí Za Invalidovnou a na východě začátkem úprav Voctářovy ulice, které budou pokračovat rekonstrukcí Libeňského mostu.

Nové městské centrum

Podle radního pro dopravu Radovana Šteinera (ODS) byly před dvěma roky v místě, kudy nyní vede Pobřežní ulice, jen pozůstatky starých průmyslových budov a haldy nepořádku. „Dnes už neplatí přísloví Karlínu a Libni zdaleka se vyhni. Prodloužením Rohanského nábřeží vzniká velký prostor pro investory,“ věří radní pro dopravu.

Podle starosty Prahy 8 Josefa Noska (ODS) vznikne v okolí Pobřežní ulice asi na 40 hektarech nové městské centrum. Podobné tomu, jaké je na Smíchově. „Výstavba v podstatě začala už na úrovni hotelu Hilton a pokročí až k Voctářově ulici,“ popsal Nosek. V místě vyrostou byty, kanceláře, restaurace a také hotel.

Nově otevřený úsek Pobřežní ulice.