V sobotu večer byl nejkrásnějším místem v Praze zcela jistě palác na Žofíně.

Ne, že by toto místo nebylo hezké i jindy, ale tentokrát se zde sešlo 12 finalistek jubilejního desátého ročníku Miss Praha 2009 Open, které se utkaly o korunku královny krásy. Tu si nakonec odnesla devatenáctiletá studentka Barbora Hamplová z Brna.

Soutěž byla vyrovnaná

Už předem vše nasvědčovalo tomu, že bude soutěž hodně vyrovnaná a jednotlivé disciplíny to pak i prokázaly. „Rozhodování celé poroty nebylo vůbec snadné,“ potvrdil Jindřích Karpíšek, prezident Miss Praha Open.

Vše odstartovala moderátorská dvojice herců Miluše Bittnerová a Jiří Mádl, poté už přišlo na řadu to hlavní, 12 finalistek Miss Praha.

Otázky zamotaly hlavu

První soutěží byla módní přehlídka, kdy se dívky postupně představily v modelech od předních českých návrhářů. S tou se všechny krásky vypořádaly na výbornou.

Tak jednoznačné to však zdaleka nebylo u druhé disciplíny. Po krátkém osobním představení musely dívky odpovědět na dvě otázky, které se týkaly například historie, politiky či vědy. Zde došlo na lámání chleba, když mnoho odpovědí bylo špatných. V tomto případě to však šlo mnohdy přičíst nervozitě a navíc některé otázky nebyly jednoduché.

Ztratila hlas, přesto diváky přesvědčila

Následovala volná disciplína. Při ní hodně zaujala hrou na klavír například Šárka Sokolová z Prahy, ovšem největší potlesk sklidila dívka s číslem 12 Markéta Figeczká. Ta do soutěže nastoupila hodně nachlazená, skoro přišla o hlas a nemohla tak zpívat, jak původně zamýšlela. Na pódiu pak předvedla úžasný a dravý tanec, kdy nechybělo ani salto. Později si Markéta odnesla cenu diváků a stala se Miss Sympatie.

Vše vyvrcholilo pro muže nejoblíbenější disciplínou, kterou je promenáda v plavkách a nutno dodat, bylo se rozhodně na co dívat. Nikdo se rozhodně nenudil, a to ani mezi soutěžemi, kdy zazpívala například Bára Basiková či Václav Noid Bárta a Lucie Černíková.

Radost i smutek

Pak už přišlo na řadu finále. Jednu z cen předával i Pražský deník, a to Miss Internet, kterou se stala Kristýna Keřková z Teplic. V internetovém hlasování dostala na stránkách Deníku 1794 hlasů, celkově pak 5922 hlasů.

Dvanáctka finalistek také soutěžila o titul Miss Internet 2009 na stránkách Pražského deníku.
VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ NAJDETE ZDE.

Z třetího místa se radovala a druhou Vicemiss se stala Lucie Klukavá, první Vicemiss vyhlásila porota Anetu Grabcovou a Miss Praha 2009 Open se stala již zmíněná Barbora Hamplová.

Ta měla kromě zájezdu a mnoha dalších cen největší radost z nového vozu.

Výsledky soutěže

  • Miss Praha 2009 Open – Barbora Hamplová, 19 let, Brno
  • 1. Vicemiss – Aneta Grabcová, 17 let, Hodonín
  • 2. Vicemiss – Lucie Klukavá, 17 let, Ostrava
  • Miss Sympatie – Markéta Figeczká, 19 let, Kravaře
  • Miss Internet – Kristýna Keřková, 22 let, Teplice
  • PODÍVEJTE SE:Finalistky Miss Praha se předvedly na Floře

    Ihned po vyhlášení poskytla Deníku vítězka Miss Praha 2009 Open Barbora Hamplová krátký rozhovor.

    Jaké jsou vaše první pocity?

    Je to neuvěřitelné. Mám obrovskou radost. V soutěži jsem měla rozhodně jiné favoritky, o to víc mě vítězství těší.

    Dostala jste spoustu výher, ze které máte největší radost?

    Je to rozhodně nové auto, už se moc těším, až se s ním poprvé svezu.

    Vyhrála jste soutěž Miss, co vás čeká dál?

    Určitě to bude hlavně studium psychologie, které bude na prvním místě. Modeling jsem zatím dělala spíše okrajově, ale do budoucna se mu chci samozřejmě věnovat i nadále a nevylučuji, že se přihlásím ještě do nějaké obdobné soutěže.