Jste z porážky zklamaná?

Neudělala jsem sice ten finální bod, ale pořád máme velkou šanci na vítězství. Lucka je ve skvělé formě, a i naše čtyřhra je myslím silnější než srbská.

Překvapila vás Ana Ivanovičová svým výkonem?

Hrála skvěle, měla dobrý den. Hrála energicky, velmi sebevědomě. Počítala jsem s tím, že bude hrát lépe než v sobotu. Pořád mě hnala do forhendu. Snažila jsem se sice chodit na síť, ale bylo to těžké.

Vypadala jste na kurtu dost unaveně. Podepsala se na vás nemoc?

Necítím se jako nemocná, celkově je mi lépe, i se mi dýchá lépe. Rozhodně nechci tu prohru svádět na nemoc. Věděla jsem, že můžu vyhrát. Na druhou stranu jsem pořád nebyla úplně ve své kůži. Chyběla mi energie, doktor mi ještě v šatně míchal nějaké cukry a nápoj.

Podepsala se na vás také únava ze sobotního zápasu?

Je pravda, že nebylo snadné usnout. Spala jsem špatně, často jsem se budila. Necítila jsem se prostě nejlépe, ale přesto jsem mohla zvítězit. Mrzí mě, že to nevyšlo.

Byla jste nervózní, že už můžete rozhodnout?

Když hraji za svou zemi, tak jsem vždycky trochu nervózní. Ale není to jen o mě, Fed Cup je týmová soutěž. Věřím, že holky vyhrají.

Nerozhodili vás srbští fanoušci, kteří v hledišti občas křičeli nebo pískali během hry?

To ne. Srbové jsou takoví, jací jsou. Hodně to prožívají, s tím se nedá nic dělat. K takovému zápasu to patří, stává se to.

Byla jsem klidnější, těšilo Ivanovičovou

Srbská kráska s neodolatelným úsměvem zabrala a ve dvou setech porazila českou jedničku Petru Kvitovou. Udržela tak Srbsko ve hře o celkové vítězství. „Snad si ještě zahraju debla," usmívala se na tiskové konferenci.

Jaké jsou vaše pocity po vítězství nad Petrou Kvitovou?

Jsem velice šťastná, že jsem získala náš první bod a udržela jsem nás ve hře. Je to úžasný pocit, snad se bude dařit i ostatním holkám.

V čem se zlepšila vaše hra oproti sobotě, kdy jste prohrála?

V sobotu to byl můj první zápas po delší době, měla jsem předtím také potíže se zraněním. Do toho ta atmosféra a všechno – sice nejsem nehrála špatně, ale nedařilo se mi dělat body. Dnes jsem byla klidnější a soustředěnější. Hrála jsem svou hru, to mi vyhovovalo.

Poznala jste, že vaše soupeřka měla jisté zdravotní problémy?

První set byl podle mě velmi kvalitní tenis. V tom druhém se mi zdálo, že je Petra trochu unavenější. Ale v závěru se zase vzchopila a hrála velmi dobře. Jsem ráda, že jsem tu koncovku druhé sady zvládla.

Jak jste se dokázala přes noc otřepat ze sobotní porážky?

Moc dobře se po prohře nespí, ale velice mi pomohl můj tým. Mluvila jsem s trenérem, se spoluhráčkami. Všichni mi dodávali odvahu, podporovali mě. Věděla jsem, že s Petrou to bude těžký zápas, což se potvrdilo.