Nejmenším jsou určeny tři desítky řetízkových, hydraulických i podlahových kolotočů, buggy auta, nafukovací skákadla a vláčky. Odvážnější tu opět naleznou oblíbený katapult. Nebudou chybět ani staročeská lochneska, střelnice, tradiční horská dráha a ruské kolo.

I letos se uskuteční Den pro postižené děti se vstupem zdarma, a to 25. března od 11:00 do 15:00. Odpoledne ho doplní koncert na Křižíkově fontáně, na kterém vystoupí i Michal David, řekl Kočka.

Vstupné do areálu činí od úterý do pátku desetikorunu, o víkendech 25 Kč. Děti do 120 centimetrů výšky mají vstup zdarma.

V celém areálu příchozí naleznou stánky s občerstvením a cukrovinkami, hračkami, suchými plody, bižuterií či textilem. Zájemci mohou na Výstavišti navštívit Maroldovo panorama, Vodní svět, akce Křižíkovy fontány i divadla Pyramida. „Například od 7. do 10. března se tu uskuteční mezinárodní veletrh motocyklů a v dubnu mezinárodní veletrh zdravého životního stylu," uvedla Markéta Holatová ze společnosti Incheba, která je nájemcem Výstaviště.

Historie Matějské pouti

Tradice konání Matějské pouti je v Národní knihovně archivována od roku 1595, letos je jí už 418 let. Byla oslavou svátku svatého Matěje, proslulou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze. Na Výstavišti se koná od roku 1963. Její nabídka zůstává v posledních letech stálá, bývá však hodně závislá na počasí. Loni organizátoři přivítali 155.000 návštěv­níků, předloni dokonce 215.000 lidí.