VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Pražském hradě se bude zas jíst a pít

Praha - Chřest i jelita, pralinky s česnekem a k tomu třeba festivalové pivo Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz nebo eko víno. To všechno nabídne 9. ročník Prague Food Festivalu. Představí se na něm 25 špičkových restaurací z celé republiky. Poprvé tu například osloví vyznavače dobrot všeho druhu restaurace Valoria, která působí už 19 let v Brně a rok v Nerudově ulici 
v Praze.

21.5.2015
SDÍLEJ:

Pavel Maurer představil 20. května na tiskové konferenci IX. ročník Prague Food Festivalu.Foto: Deník/Martin Divíšek

„Myšlenku kulinářských festivalů vehementně podporujeme, protože rozšiřuje lidem obzory a nám pak zpětně přivádí novou klientelu," řekl Deníku spolumajitel Valorie Tomáš Pakosta. Na festivalu nabídnou telecí líčka, která připraví šéfkuchař Petr Kašparovský (na snímku výše s gurmetem Pavlem Maurerem a tygřími krevetami na lanýžovém rizotu).

Během tří dní na Hradě se ale nebude nudit ani člověk, který přijde za jinými než gastronomickými zážitky. Společnost Kofola třeba otevře Grand lehárnu s džusy Rauch a aquasomeliérkou Beátou Vlnkovou. „Když vás někdy druhý den bolí hlava, není to proto, že jste pili moc vína, ale proto, že jste k němu pili málo vody," nabádá Beáta Vlnková.

Pavel Maurer představil 20. května na tiskové konferenci IX. ročník Prague Food Festivalu.

V Míčovně se představí zajímavý projekt Zdravá cesta, který ukáže, jak jíst tak, aby to prospívalo našemu tělu i duchu. „Bude to kulinářská pouťˇ od semínek po kompost," říká zakladatel PFF Pavel Maurer. V improvizovaném Coloseu se utkají v kuchařském klání dva italští michelinští kuchaři.

Na gastronomický festival, který se v Královské zahradě Pražského hradu bude konat poslední květnový víkend, lze koupit vstupenky na místě za 500 korun, v předprodeji o 50 korun levněji. Kvůli omezené kapacitě je lepší si lístky pořídit s předstihem. Loni na festival totiž přišlo přes 18 tisíc lidí. 

Autor: Kateřina Perknerová

21.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Nový přístřešek v tramvajové zastávce Nad Havlem
2

Nad Havlem chtěli lidé budku u zastávky, jejich úsilí mělo úspěch

Miloš Zeman a Karel Srp starší. Ilustrační foto.
5

Dle očekávání: Karel Srp v radě ÚSTR nezasedne. Kvůli členství v KSČ

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Co je pro někoho stará veteš, jinému poslouží. Zaklínadlo zní: Re-Use

Praha – Pomoci vdechnout nový život starým věcem mají takzvaná Re-Use centra, která umožní nacházet uplatnění pro starší, avšak stále funkční či využitelné předměty. Ty by jinak kvůli své nemodernosti skončily v odpadu. Po vzoru Vídně nebo třeba Budapešti začíná magistrát hledat vhodné prostory pro spuštění pilotního projektu – dobře dostupnou krytou halu. Či více hal: buď pro otevření hlavního Re-Use centra, nebo několika center menších.

Na ozdravné pobyty pro děti ze smogových oblastí půjde 40 milionů

Praha - Na ozdravné pobyty dětí, žijících ve smogových oblastech, půjde 40 milionů korun z Národního programu Životní prostředí. Žádat o ně mohou školy, školky a nově i dětské skupiny, a to od 4. září. Oproti dřívějším dotacím je nyní podmínkou, aby byl pobyt spojený s ekologickou výchovou. V dnešní tiskové zprávě to sdělilo ministerstvo životního prostředí.

Ztraceným lidem v lesích pomohou záchranné tabulky

Praha - Body záchrany. Tak se jmenují destičky se speciálním kódem, s jehož pomocí hasiči či záchranáři lehce lokalizují člověka v nouzi. V pražských lesích jich nově přibylo 29.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení