„Nechybí grilované ryby a mořské plody, bagety plněné masem a bylinkami, vegetariánské a veganské speciality, smažené bramborové spirálky, plísňové a zrající sýry, řecké speciality, sušené šunky, kachní burgery, pelmeně, vareniky, unikátní veganské chlebíčky a mnoho dalšího,“ sdělil Deníku předseda pořádajícího spolku Archetyp Jiří Sedláček.

Lampa. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Praha se brání zákazu smlouvy na osvětlení

Na smíchovské náplavce je River Food festival

Degustační festival ovšem podle jeho slov nabídne třeba i příležitost k tanci – zahrají Cimbálová muzika Trnka, skupina Atarés, ale chybět nebudou ani jazz a swing v podání HOT Sisters a Appendixie nebo z židovských tradic vycházející klezmer od Trombeniku.

Hoduje se také na naproti přes řeku smíchovské náplavce, která do neděle hostí River Food festival. i tam se hraje jazz, na návštěvníky čeká pláž, přiopravena jsou divadla pro děti – a hlavně náplavka patří restauracím a kuchařským workshopům.

Holešovice a Bubenské nábřeží. Letecký pohled.
Praha začala připravovat projekt úprav holešovické náplavky

Kulinářské zážitky nabízí Kulaťák

Vychutnejte si pohodu, vybízejí organizátoři, kteří na Hořejším nábřeží dokonce dočasně nechali postavit ruské kolo. Jistě se to stane příspěvkem k diskusím, zda podobnou atrakci – ovšem v mnohem větším provedení – nevybudovat u Vltavy natrvalo.

Zajímavé zážitky včetně těch kulinářských nabízí v sobotu i Kulaťák – na Vítězném náměstí se do 16. hodiny koná druhý ročník Festivalu ambasád, uspořádaný v rámci farmářských trhů. Jedinečnosti své kultury a gastronomie představují zástupci více než 30 zemí.  Denně až do 27. května lze odpoledne a večer také posedět na Letné, kam láká návštěvníky pivní festival.

Na Letenské pláni začal Český pivní festival.
OBRAZEM: Letná se zaplnila pivem