První atrakce jako autodrom či labutě najdou návštěvníci hned za branou v horní části vedle sportovní haly. Většina zařízení, včetně těch adrenalinových, je ve spodní části areálu mezi Pyramidou a Maroldovým panoramatem a v okolí Křižíkovy fontány.

Čtěte také: Na pražském Výstavišti začíná Matějská pouť. Děti mají atrakce zdarma

Řetízkový kolotoč vyjde na 40 korun

Dětem do deseti let jsou určeny tři desítky atrakcí, například autíčka, řetízkové, hydraulické i podlahové kolotoče, nafukovací skákadla či vláčky. Pro dospělé je zase připravena extrémní sedmdesátimetrová houpačka. Po skončení pouti bude dvacítka atrakcí v provozu po zbytek sezony.

Za atrakce lidé zaplatí od několika desetikorun až po více než stokorunu. Řetízkový kolotoč vyjde na 40 korun, padesátikorunu zaplatí lidé za labutě a na autodromu 50 nebo 60 korun za tříminutovou jízdu. Obří kolotoč, který vyveze účastníky do výšky několika desítek metrů, vyjde na 100 korun a atrakce zvaná Booster Max pak na 120 korun.

Matějská je otevřena od úterý do pátku 

Na pouti jsou kromě tradičních stánků s perníkovými srdci nebo gumovými hady také stánky s občerstvením nabízející párky v rohlíku, langoše a hamburgery. Matějská pouť je otevřena od úterý do pátku od 13.00 do 21.00 a o víkendech a svátcích, stejně jako v období školních prázdnin, od 10.00 do 22.00. Den pro zdravotně postižené děti se uskuteční 20. března a na veškeré atrakce budou mít děti mezi 11:00 a 15:00 vstup zdarma. Kořeny tradiční pražské akce sahají až do 16. století. První záznam o konání pouti ke kostelu sv. Matěje je z roku 1595.

Čtěte také: Na pouť za peníze jen o víkendu