„V takovémhle prostředí tedy degustuji poprvé,“ usmál se Karel Trmalský, jeden z obyvatel Letné, který koštoval růžové víno z pozdního sběru. Zájem o víno a knedlíky byl ze soboty na neděli opravdu veliký. A nikomu moc nezáleželo na kalorické hodnotě.
Muzeum pojalo „knedlíkování“ opravdu z gruntu. Na zdech visela historie jednotlivých druhů nejznámější přílohy, která je typickým českým a bavorským pokrmem.
Návštěvníci mohli v hlavním sále ochutnat hned několik variant. První byl karlovarský knedlík, o který ale příliš velký zájem ze strany mlsounů nebyl. Většina z nich vsadila na klasiku.
Ovocný borůvkový kynutý knedlík s tvarohem vyhrál na celé čáře. Hned za ním se v těsném závěsu umístil tradiční bramborový plněný mletým uzeným masem.
Snad jen fakt, že si je zúčastnění nemohou zakoupit domů, mnohé zarmoutil.S velkým zájmem veřejnosti se setkala celá Pražská muzejní noc. V noci ze soboty na neděli nabídla 53 otevřených objektů, kam podle koordinátorky této akce Ivany Havlíkové zavítalo 182 530 návštěvníků. „Letošní sedmý ročník tak o málo předčil úspěch toho loňského,“ uvedla Havlíková.
Velikonoce:
Otevírací doba obchodů. Kdy budou zavřené, kam vyrazit o svátcíchNa knedlíky a víno vyrazila celá Letná
Praha 6 /FOTOGALERIE/ - Vinaři si rozložili své stánky mezi jednotlivými historickými modely traktorů, ze kterých do železných vaniček pod stroji odkapávaly zbytky oleje. Tak se v sobotu v průběhu Pražské muzejní noci změnila tvář Národního zemědělského muzea.
Kliknutím zvětšíte
V rámci Pražské muzejní noci proběhla 12. června v Zemědělském muzeu prezentace, ochutnávky i prodej knedlíků, vína a dalších nápojů a potravinářských produktů.
|
Foto: Deník/Divíšek Martin