Následující víkend pak miškovická skupina vyrazila na první závody tohoto roku, kterými byl Pražský zimní pohár v uzlování, který se konal na fakultní základní škole na Barrandově. „Vyslali jsme dvě pětičlenná soutěžní družstva. Hlídku mladších žáků a hlídku starších žáků, dále pak dva mladší jednotlivce a dva v kategorii starší,“ vyprávěl Lukáš Horský.

A jak mladí hasiči z naší městské části dopadli? Mladší hlídka ve složení Pončíková, Aišman, Janča, Šedivý a Hrubeš v letošním roce už nepatří mezi nováčky, ale mají za sebou už několik závodů. A to bylo znát i na jejich výsledných časech. Hlídka se nakonec umístila na deváté příčce z celkového počtu 23 hlídek.

V kategorii mladších jednotlivců se umístila Soňa Pončíková na skvělém devátém místě a Jaroslav Karan na 22. Starší hlídka ve složení Koubová, Slavíková, Buryška, Ducháček a Šturc skončila jedenáctá, z celkového počtu 22 soutěžních hlídek. Ve starších jednotlivcích pak obsadili Tereza Koubová s Filipem Nekvapilem shodné 39. místo z 52 účastníků.

„Rád bych poděkoval všem členům našeho sboru, kteří pomáhali jak při trénincích našich mladých hasičů, ale i jako technická pomoc na závodech. A samozřejmě také městské části Praha Čakovice za podporu. Poděkování patří rovněž rodičům malých závodníků, kteří jim pomáhali a podporovali je,“ poděkoval vedoucí kroužku.

Den s hasiči

Máte-li rádi hasičskou tematiku, tak si rozhodně zapamatujte datum 16. dubna. „Rádi bychom vás pozvali na akci pro veřejnost, zaměřenou hlavně pro děti, s názvem Den s hasiči, který se bude konat pod záštitou Prahy 9 v Libni v ulici Pod Kolčavkou v tento den od 10 do 18 hodin," uvedl Lukáš Horský.

„K vidění bude nejen moderní i historická hasičská technika, otevřeno bude i muzeum Hasičské jednoty a připraveno plno zajímavých ukázek z činnosti hasičů i řada her pro děti. Pro milovníky piva se bude čepovat speciální Hasičská desítka,“ dodal Lukáš Horský na tuto zajímavou akci.

Čtěte také: Hasiči z Miškovic navštívili profesionály v Modřanech a završili závodní sezonu