Jak probíhá výuka na vaší škole?

Výuka probíhá v anglickém jazyce. České děti získávají bonus v podobě jedné hodiny českého jazyka denně, jinak probíhá celý den jen v angličtině podle anglických osnov.

Studují u vás děti dlouhodobě, nebo se často s rodiči stěhují?

Rodiny cizinců zde zůstávají relativně dlouho. Začnou zde například podnikat a zůstanou. Chodí k nám ale i děti z různých velvyslanectví. To znamená, že zůstanou podle práce rodičů třeba na dva tři roky.

Vyučujete i češtinu pro cizince?

Ano, nabízíme intenzivní český program pro cizince. Je určen pro rodiče, kteří mají zájem, aby si jejich děti zlepšily češtinu.

České děti tedy dostávají běžné lekce českého jazyka?

Jsme jedna z mála zahraničních škol, která má velmi dobře propracovaný program přípravy na vyrovnávací zkoušky z českého jazyka.

Vyučujete i českou historii, či zeměpis?

České děti mají do hodin českého programu zahrnuté i reálie, dějepis a zeměpis. Na druhém stupni se v rámci českého programu připravují také na přezkoušení z českého jazyka a literatury, dějepisu a zeměpisu, kde si zejména všímají témat týkajících se České republiky. Pokrýváme vše. České děti dostávají také úkoly z českého jazyka, aby si jazyk doma ještě procvičily. V případě, že dítě přestane z jakéhokoli důvodu navštěvovat naši školu, může tak plynule přejít zpět do českého systému. Čeští rodiče proto nemusí být nervózní z případného přestupu.

Zahraniční studenti se českou historii učí také?

České děti i cizinci se v zeměpise učí o celém světě. Učíme podle britských osnov, ale neznamená to, že děti seznamujeme pouze s Británií. Máme studenty z mnoha různých zemí, různých národností. Osnovy jsou v tomto směru upraveny.

Jak probíhá běžný školní den?

Naše výuka je více interaktivní, děti zpracovávají v rámci výuky spoustu projektů. S maximálním počtem 18 dětí ve třídě se pracuje velmi dobře. Děti v rámci tříd ještě rozdělujeme do tří kategorií, podle jejich schopností a znalostí. Výuka je tím cílenější, některé děti potřebují více času, aby látku vstřebaly, jiné děti potřebují další výzvy.

Čtěte také: Pražských prvňáčků je více než loni, kapacity škol ale zatím dostačují