„Bez kalhot a bez starostí" se takto podzemní dráhou v metropolích na různých kontinentech projíždějí desetitisíce lidí, kteří se svolali prostřednictvím sociálních sítí.

Akce se rychle rozšířila 

Tradice recesistické jízdy „naháčů" metrem se zrodila už před bezmála dvěma desetiletími v New Yorku, kde takto okolí i sebe pobavili performeři označovaní jako Improv Everywhwre; podobných žertů vymýšlených s cílem vyvolat chaos a radost připravili víc.

No Pants akce se i díky obrázkům na internetu ujala a rychle se rozšířila. Hlubší ideu neskrývá, jde prostě zábavu. O vlastní radost – i o udivené pohledy obyčejných pasažérů.

Účastníci na sebe neupozorňují 

Stejně „bláznivé" jako samotný nápad přitom bývají i odpovědi účastníků, pokud se jich okolí zeptá, co jejich akce představuje. Je mi horko, nebyl čas zdržovat se oblékáním…

I takové odpovědi je možno zaslechnout. Většinou ale nebývá komu odpovídat; dotazy se zrovna nahrnou – a účastníci jízdy na sebe neupozorňují. Poklidně a tiše se projedou – a pak už si čas na oblečení kalhot najdou. Na otázku „proč" přitom mají jasnou odpověď: a proč ne?

Čtěte také: Tříkrálový pochod za monarchii v Praze přilákal asi 150 účastníků