Do zlatnictví vtrhli před polednem dva maskovaní muži s pistolí, kteří přeskočili pult, převázali prodavačku k židli a pořádně se napakovali. Třetí čekal venku v autě. Dlouho se ale pachatelé z kořisti neradovali.

Čtěte také: Za sedm přepadení dostal lupič stejný počet let vězení

Už po dvou dnech se v okolí Blanska podařilo kriminalistům z Vyškova zadržet 44letého podezřelého – a to i s autem Ford Mondeo, kterým lupiči odjeli z místa činu. Stejně starého komplice zadržela jen o pár hodin později přímo v Říčanech zásahová jednotka středočeské policie. Oba pak už v sobotu 22. září poslal Okresní soud pro Prahu-východ do vazební věznice. Do třetice spadla klec toto pondělí. Bylo to na Jindřichohradecku, kde kriminalisté 1. října zatkli třetího z podezřelých. „I tohoto 42letého muže obvinili z trestného činu loupeže – a ve středu putoval i on za svými komplici do vazby," konstatovala Budská. Podle jejích slov se různorodá partička poznala v kriminále, kde si říčanští lupiči odpykávali trest za majetkovou trestnou činnost.

Policejní mluvčí také připomněla, že při domovních prohlídkách kriminalisté objevili podstatnou část ukradených šperků. Našli také plynovou pistoli, kterou pachatelé vyhrožovali prodavačce, a rovněž kukly a rukavice.