Většinou za poplatek si lidé mohou na kluzištích půjčit vybavení. K dispozici je občerstvení a někde lákají provozovatelé na kulturní program. Ledová plocha na Štvanici se ani letos neotevře.

Na kompletně zrekonstruovaném kluzišti Na Františku, které se nově pyšní třicítkou nových mantinelů, se mohou děti až do února zdarma zúčastnit kurzů bruslení. Na konci výcviku dostanou diplomy. Stejně jako kluziště na Ovocném trhu, které se otevřelo o mikulášských oslavách, je i ledová plocha Na Františku vybavena chladicím systémem, který je schopen vyrábět led, i když jsou okolní teploty vysoko nad nulou.

Na údajně největší kluziště o velikosti 450 metrů čtverečních lákají provozovatelé před obchodní centrum Arkády Pankrác. Lidé si tam mohou zabruslit do konce února každý den a za každého počasí. K dispozici je tam půjčovna a servis bruslí a občerstvení. Dospělí za vstup zaplatí 50 korun, děti do pěti let mají vstupné zdarma.

Zastřešené kluziště v areálu Gutovka

Bruslaři se mohou projet i ve sportovním areálu Gutovka, kde je kluziště zastřešeno. Zájemci si mohou tamní ledovou plochu rezervovat například na hokejová utkání nebo tréninky. Otevřeno je ale i pro širokou veřejnost.

Zabruslit si nebo jen posedět s hrnkem teplého nápoje mohou lidé také v Mahlerových sadech pod žižkovskou věží. Organizátoři slibují nejen sportovní a gastronomické zážitky, ale i vyhřívané šatny a kulturní program včetně dětských diskoték.

Čtěte také: I přes vyšší teploty si lidé v Praze zabruslí