Kvůli triatlonu se změní i některé linky městské hromadné dopravy. Závod začal ráno, plánek trasy je na webu www.czechbigman.cz.

„Cyklistická část se uskuteční na Strakonické ulici, běžecká část povede po komunikacích nižších tříd v okolí Malé Chuchle, částečně i na cyklotrase A 1," uvedla mluvčí magistrátu Petra Hrubá.

Strakonická bude uzavřená ve směru do centra v úseku hranice Prahy a přemostění do Malé Chuchle. „Pro jízdu do Modřan a Podolí je možno ze Zbraslavského náměstí zvolit trasu Žitavského ulice, most Závodu míru a dále Komořanskou do centra," dodala mluvčí.

Cesta do Radotína povede objížďkou ze Zbraslavského náměstí přes ulici U Národní galerie, K Přehradám, Strakonická, Lahovický most, Výpadová, Vrážská a Radotínská. Po zkušenostech z předchozích ročníků závodu lze podle Hrubé čekat, že hlavní problémy budou na Zbraslavském náměstí.

Trasy změní i autobusy

Opatření se týkají také městské hromadné dopravy. Trasu změní autobusy ve směru do centra od Lahovického mostu po trase Výpadová, Vrážská a Radotínská. Mimo provoz budou dvě zastávky ve směru do centra - Lahovičky a Dostihová.

Cyklotrasa A 1 bude celý den obousměrně uzavřená mezi podjezdy Strakonické před Barrandovským mostem a pod Strakonickou v Malé Chuchli. Nájezd na Barrandovský most nebude omezen.