Předchozí vedení radnice v čele s ODS utratilo za nákladné opravy panelových domů stovky milionů korun. Nejvýraznějším příkladem je právě blok paneláků v Lupáčově ulici. Panelové domy se v uplynulých letech proměnily v moderní komplex s luxusními střešními nástavbami a podzemní garáží. V přízemí objektu vznikla moderní služebna městské policie. Byty by měly jít v nejbližší době do privatizace.

Městská část nechala na přelomu roku vypracovat posudky, které měly zjistit, zda byla oprava v takovém rozsahu nutná, zda byla zvolena správná technologie oprav, zda byla zakázka zadána v souladu se zákonem a zda byla cena za práce přemrštěná. „Znalecký posudek a právní stanovisko potvrdily určitá závažná pochybení," uvedl Popov. Předběžně vyčíslená škoda je podle něj 150 milionů korun.

Představenstvo firmy, která za správu majetku městské části odpovídá, proto dnes podalo trestní oznámení. Vina může podle Popova padnout na bývalé vedení firmy, na někdejší žižkovské radní a externí inženýrský a stavební dozor.

Nákladnou proměnu měly absolvovat i další domy v Rokycanově, Českobratrské a Sabinově ulici. Nájemníci s tím ale nesouhlasili, při vzrušených debatách na jednáních zastupitelstva označili investice za nehospodárné. Stávající vedení městské části loni od záměru ustoupilo a zvolilo úspornější variantu oprav. Domy nechává postupně pouze zateplovat a měnit v nich okna.