„Cenu mám podobnou jako hypermarketová vejce z podestýlky. Ale podestýlka není to nejdůležitější, spíš záleží na tom, čím je slepice krmená," tvrdí, že kdo ochutná vejce od dobře krmené slepice, už by neměnil.

Nebyl sám, kdo si rozhodně na poptávku stěžovat nemusel. Třeba u stánku s uzenými pstruhy už pět hodin před uzavřením trhů hlásili: Vyprodáno. „Přivezli jsme asi 120 ryb, všechny jsou pryč," pochvalovala si prodejkyně.

Prázdného stánku po ní hned využil Vladislav Slabý z Prahy 10. Povoláním sice strojař, ale na trzích se prezentující jako prodejce česáčků na ovoce. „Jsem tak trochu pirát, prodávám, kde se dá," říká a hned neváhá nabídnout pozoruhodnou statistiku.

„Česáčků jsem od roku 1990, co je vyrábím, prodal už 19 528 lidem." Několikrát prý byl v Receptáři u Přemka Podlahy a o nadšené reakce údajně nemá nouzi. „Jediné, co mi kdysi vyčetli, že můj česáček prý nemá design. „Pak jsem byl na veletrhu a jeden Němec si chtěl koupit 5000 kusů. O česáčku říkal, že má originální český design," vypráví.

I on se těší, až trhy začnou příští rok zase.

Trhy v Praze v roce 2014?

Farmářské trhy začnou na náměstí Jiřího z Poděbrad opět od soboty 25. ledna 2014. Pokud nebude příliš mrznout, zahájí pořadatelé farmářské tržiště v plném provozu to znamená ve středy, pátky i soboty. Pokud budou větší mrazy (nižší denní teploty než minus 5 stupňů Celsia), budou zatím trhy pouze v sobotu. Na náplavce pak trhy začnou od soboty 15. února.