Úřad městské části chce také výrazně snížit počet zábradlí, které chodcům brání volnému pohybu na ulici. „Zábradlí jsme nechali odstranit na desítkách míst, například na Nádraží Holešovice u parkoviště P+R, kde již nemělo žádný význam,“ uvedl starosta sedmé městské části Jan Čižinský.

Vnitroblok zkrášlí květinyVnitřní prostor mezi ulicemi Stříbrského, Cyprichova a Sulanského na Hájích čeká proměna. Neoplocené a převážně betonové prostranství se zahalí do zeleně. Pás mezi domy oživí květiny, z prostranství také zmizí kvůli špatnému technickému stavu schodiště a změní se v novou cestu. Vnitroblok se zaplní pestrou škálou stromů, jako je lípa stříbrná, dub červený, třešeň ptačí, javor mléč či javor babyka.

Ubytovna Hermes dostane parťáka.
KRÁTCE: V Praze přibude další loď pro lidi bez přístřeší

Radnice vyzývá k hlasování o výsadbě stromůPodél cyklostezky v ulici Vltavanů v Modřanech by mohla vzniknout nová alej. Vedení dvanácté městské části tu chce břeh Vltavy během podzimu letošního roku osázet 25 stromy. Růst by zde mohly duby, jilmy či střemchy. Radnice se kvůli výsadbě uchází o grant ve výši 30 tisíc korun od Nadace Partnerství. Nyní tak vyzývá občany či další zájemce, aby podpořili získání financí online hlasováním, které probíhá do 31. července. Finanční příspěvek totiž získají pouze projekty s nejvyšším počtem hlasů. Podrobné informace včetně popisu, jak postupovat, najdou zájemci na stránkách městské části Praha 12.