Věž se nachází na konci Revoluční ulice u Štefánikova mostu, měří 35 metrů a nabídne možnost vyhlídky na Prahu. Otevřít by se měla na jaře roku 2017, a to expozicí o hasičích a požárech. 

DĚTI ROZVESELILY LETNOUKoncert bejbypunkové partičky Kašpárek v rohlíku, nebo Jaroslava Uhlíře, divadelní představení, bublinový workshop a také spoustu her si včera na Letné užily rodiny s dětmi. Součástí festivalu Kašpárkohraní byl i pouliční průvod Long Vehicle Circus, který propojil chůzi na chůdách s tancem, akrobacií, pantomimou a klaunstvím. 

Praha hledá firmu, která se postará o Divokou ŠárkuFirmu, která se postará o dřeviny, stepi i úklid odpadků v přírodní rezervaci Divoká Šárka, hledá magistrát ve výběrovém řízení. O rezervaci by se měla začít starat ve třetím čtvrtletí letošního roku, smlouva bude uzavřena do roku 2024.

Armáda spásy otevřela butikPrvní obchod s vintage módou a použitým oblečením z Holandska otevřela v OC Velká Ohrada Armáda spásy. Obchod je vytváří pracovní místa pro znevýhodněné osoby a je součástí sociálního podniku ReShare, který se zaměřuje na využití oblečení od dárců. Zisk půjde na dofinancování Armády spásy a programy pro potřebné.

Oprava rodného domu Kafky vyjde na 122 milionů korunRekonstrukce rodného domu spisovatele Franze Kafky na Starém Městě vyjde na 122 milionů korun bez DPH. V památkově chráněné budově vzniknou byty. Firmu, která objekt opraví, vybere město na konci roku. V domě měl magistrát kanceláře. Přízemí slouží jako galerie a kavárna. Velká část šestipodlažní budovy je nevyužitá.

Praha 5 si nechá vypracovat studii na přeměnu nábřežíMožnosti rozvoje i současný stav nábřeží zmapuje nová studie, kterou pro radnici Prahy 5 vypracuje za téměř půl milionu korun Atelier 8000. Podle starosty pětky Radka Klímy dojde k pozvednutí břehu Vltavy, regeneraci prostoru a hlavně zpřístupnění pro kulturní a rekreační vyžití.

Zahradní koncert žákůŽáci hudebního, tanečního a literárně-dramatického oddělení Základní umělecké školy z Řevnic ukážou během zahradního vystoupení svůj um a píli. Představení, které návštěvníkům předvedou, nacvičovali společně s učiteli celý školní rok. Akce se koná ve čtvrtek od 17 hodin na louce před městským úřadem. Občerstvení bude pro všechny příchozí zajištěno.

Epopej za milionyZa plánovanou zápůjčku Slovanské epopeje zaplatí Čína Praze zhruba 2,7 milionu korun . Čínská strana se zároveň zaváže k úhradě nákladů spojených s přesunem a balením pláten a s jejich pojištěním. Výstava kolekce obrazů v Číně bude následovat po japonském turné a odehraje se od poloviny roku 2017 do poloviny roku 2018. V Praze bude legendární Muchovo dílo k vidění do konce roku.

Kam za kulturou

Hraje Václav HudečekZávěrečný koncert cyklu Břevnovská hudební setkání se koná 15. června v 19.30 hodin v Bazilice sv. Markéty v Břevnovském klášteře. Vystoupí na něm houslový virtuóz Václav Hudeček s komorním orchestrem Barocco sempre giovane, houslistkou Ivou Kramperovou a varhaníkem Pavlem Svobodou. Program je složen ze skladeb G. F. Händela, A. Vivaldiho, W. A. Mozarta a J. S. Bacha. Lístky se budou prodávat také hodinu před koncertem v místě produkce.

Klasika jinakOriginální nastudování Shakespearovy komedie Mnoho povyku pro nic dnes v 19 hodin uvede Divadlo Bez Zábradlí. Děj se odehrává v Anglii během druhé světové války. V improvizovaném rozhlasovém studiu uspořádá skupina dobrovolníků, piloti a ženy Spojenecké armády (kromě Britů to byli Američané, Australani i Čechoslováci) živé vysílání zmíněné hry, aby podpořili morálku mužů na frontě. Příběhy herců se tak začínají prolínat s postavami ze Shakespearovy hry.

Další návratIkona filmové hudby Ennio Morricone vystoupí 4. února 2017 v O2 areně v doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Koncert bude součástí turné 60 Years of Music World Tour. „Ocenění, pozitivní ohlasy odborníků, spolupráce s Quentinem Tarantinem (oba na snímku) a tolik lidí, kteří přišli poslouchat mou hudbu na koncerty, mě ženou dál. Těším se na setkání s fanoušky," řekl Morricone. Lístky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.

Jeremih v RoxyV úterý do Prahy poprvé zavítá americký raper a r&b zpěvák Jeremih. Svou novou, kritiky oceňovanou desku Late Nights představí v klubu Roxy. Jako support vystoupí český projekt VR/NOBODY. Kromě vlastní tvorby produkoval Jeremih i songy pro Kanye Westa nebo Nicky Minaj. Vstupenky jsou k dispozici na webu fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Romeo a JulieV první polovině prosince se v Praze, Brně a Ostravě představí jeden z nejprestižnějších baletních souborů současnosti. Populární soubor Royal Russian Ballet přijede s tradičním představením Sergeje Prokofjeva Romeo a Julie. Doprovodí jej živá hudba v podání Českého národního symfonického orchestru, který má na svém kontě spolupráce s mnoha světovými hvězdami. Vstupenky jsou již v předprodeji v síti Ticketportal.

Mše s DykemNové nastudování proslulé Mše (Mass) Leonarda Bernsteina v režii bratří Cabanů a s Vojtěchem Dykem v hlavní roli bude po takřka půlroční pauze koncem září opět k vidění. Mezi ohlášená představení pořadatelé aktuálně přidali další v mnoha ohledech exkluzivní. Uskuteční se 22. září od 19.30 ve Fóru Karlín. Do předprodeje jde pouze limitovaný počet vstupenek (v prodeji jsou v síti Ticketstream), v ceně od 1490 korun je zahrnut raut, který se bude konat po představení.

Čtěte také: Na nádraží Praha-Bubny se otevře během festivalu United Islands bubenick