Obousměrný provoz bude zachován, doprava z centra bude vedena částečně v protisměrném pruhu. S ohledem na kolony, které se v ulici pravidelně tvoří, přinese omezení pravděpodobně dopravní komplikace.

Radní si sypal popel na hlavuByl to planý poplach, kvůli kterému už stačila vzniknout i petice. Záchytné parkoviště pro přespolní na Karlínském náměstí nebude. Ukázalo se to včera, kdy se tamní radní Karel Šašek omluvil za „uvedení nesprávné informace". Prý se spletl.

Začíná největší pokerový turnaj o 2,5 milionu korunSérie pokerových turnajů, která je sledovaná po celé střední Evropě, vyvrcholí turnajem v Rebuys Stars Casinu na Lukách. Nejlepší hráče mohou čeští fanoušci vidět u pokerových stolů už od pondělí 10. října. Finálový den turnaje proběhne o týden později, kdy se hráči utkají o 2,5 milionu korun. „Poker je stále oblíbenější český sport, zároveň vzrušení, zábava, relaxace a výdělek," říká jeden z organizátorů David Huspeka.

Hmyzí hotel oživí mateřskou školkuŠkolka Drahorádova má ve svém pozemku nový hmyzí hotel. Ten nahradil dům pro hmyz, který v létě zapálil neznámý vandal před ďáblickou školou. Nešlo o první případ na Praze 8. Městská část se proto rozhodla, že nově bude umisťovat hmyzí hotely do areálu škol, kde by měly být hotely před vandaly v bezpečí. Hmyzí hotel tvoří dřevěná konstrukce. Slouží především samotářským druhům hmyzu, které jej využívají pro zazimování, jako úkryt, případně pro vajíčka nebo kukly.

Na hřišti v Jateční vymění písekNa základě zprávy sdružení Arnika ohledně výskytu těžkých kovů na dětských pískovištích se odhodlala radnice Prahy 7 k ráznému kroku. Výsledky měření z devíti pražských hřišť v šesti městských částech ukázaly zvýšené hodnoty kadmia, mimo jiné i na hřišti v ulici Jateční v Holešovicích. Vedení městské části proto nechalo na hřišti okamžitě vyměnit písek, který se zde nadále bude měnit dvakrát častěji, než je obvyklé. Radnice také slíbila, že po poradě s odborníky prověří ostatní hřiště na svém území.

Devítka připraví Salon pro umělceVedení Prahy 9 se obrátilo s výzvou na výtvarné umělce, kteří působí na jejím území. Akce s názvem Salon Prahy 9 se uskuteční v lednu příštího roku. Umělci se mohou přihlašovat do 20. listopadu.

Kam za kulturou

Pohádky bratří GrimmůOperní soubor Národního divadla brzy nabídne první premiéru letošní sezony. Bude jí dvojice jednoaktovek slavného skladatele Carla Orffa Chytračka a Měsíc. Díla formou zábavného a výpravného divadla vypráví dvě pohádky bratří Grimmů. Premiéra proběhne 20. října.

Riefenstahlová i SchielePřehlídka německých filmů Das Filmfest se kvapem blíží. V Praze se rozběhne už 19. října. Festival letos nabídne řadu českých distribučních premiér. Zřejmě tou nejočekávanější je snímek věnovaný malíři Egonu Schielemu. Na všechny filmové fajnšmekry čeká i jedna lahůdka Bílé peklo Piz Palü s Leni Riefenstahlovou v hlavní roli.

Od informelu po abstrakciV pátek večer bude v Museu Kampa zahájena další působivá výstava. Věnovaná bude jedné z vůdčích osobností českého informelu a surrealismu Josefu Istlerovi. Přehlídka, která představí velké množství prací od informálního charakteru až po abstraktní kompozice, potrvá až do 15. ledna. Výstava v Museu Kampa prezentuje výběr obrazů a grafik ze soukromých sbírek a sbírek veřejných institucí z České republiky.

Čtěte také: Tramvajový kolaps si vynutil urychlení prací před divadlem