Od středy nové pracoviště vede radiační onkolog David Feltl, který po tři roky, kdy byl Svatopluk Němeček ministrem zdravotnictví, stál v čele Fakultní nemocnice v Ostravě. VFN by se podle něj měla stát hlavním centrem onkologické péče v Praze.

Dvojka spustila Senior akademiiMěstská část začátkem března odstartovala další ročník vzdělávacího projektu pro seniory. Série přednášek začala tématem prevence osobního bezpečí. V dalších týdnech se program zaměří na problematiku právního vědomí, bezpečnosti v provozu metropole, finanční gramotnosti či kriminalistiky. V rámci programu se také uskuteční tři exkurze. Do letošního ročníku se přihlásilo na třicet seniorů, je také možné se dále registrovat v průběhu akademie. Přednášky probíhají každou středu od 14 hodin v zasedací místnosti v 6. patře budovy úřadu.

Židovská obec nabízí mobilní aplikaci s památkami i ceníkyS mobilem za krásami židovských památek metropole. To nově nabízí Židovská obec v Praze, která vyvinula vlastní mobilní aplikaci. Ta uživatele provede po současných i již zaniklých památkách hlavního města spjatých s Židy. Průvodce funguje jako zdroj bohatých informací o jednotlivých objektech a místech. Kromě toho nabízí novinky o židovském muzeu, mapu nebo doporučené trasy, kontakty na průvodce a ceníky vstupného. Aplikace je k dispozici zdarma ke stažení pro uživatele operačního systému Android i iOs.

Kam za kulturou

Prago Union a spol. na turnéNa společné turné se vydávají tři svérázné pražské kapely, které jsou špičkami svých žánrů u nás. Českou republiku budou křižovat Hentai Corporation, Cocotte Minute a Prago Union s trojkoncerty nazvanými Pražskej Teplárenskej Sjezd. Turné odstartuje už dnes v Příbrami a během dvou měsíců navštíví ještě Ostravu, Zlín, Liberec, Beroun, Brno, Pardubice, Strakonice, Ústí nad Labem, Čelákovice a Plzeň. „Nikdy jsme nic podobného neabsolvovali. Věříme klukům, že to fakt bude jízda," říkají mistři novodobého básnění Prago Union.

Laura s tygry pokřtí Davy lidíDavy lidí je již druhým videoklipem z jubilejního dvoualba Žár trvá/ Továrna na sny, kterým před rokem oslavila 30 let své existence legendární kapela Laura a její tygři. Po roztančeném studiovém Bambusu přicházejí „tygři" s půvabnou Laurou pod vedením režiséra Tomáše Krejčího s klipem, který se odehrává v pulsujících ulicích hlavního města. Jeho scenérie spoluúčinkují při vytváření atmosféry podtržené textem o běhu času. Křest se odehraje v Lucerna Music Baru 22. března, kde Lauru a její tygry doprovodí perkusista Miloš Vacík.

Čtěte také: Fandy motorek povozí dvě linky autobusů