Pro pěší je tak určena náhradní, v tomto případě „obchozí" trasa. Obousměrně je vedena dolů po pevném schodišti, nahoru po eskalátoru před Raiffeisenbank – a pak přes světelný přechod k zastávce. V době otevírací doby obchodního domu DBK a prodejny Lidl mohou lidé využít i jejich osobní výtahy.

V oblasti Balabenky nepojedou tramvaje. Přes dva týdnyRozsáhlé změny v souvislosti s rekonstrukcí tramvajové trati chystá dopravní podnik v oblasti Balabenky. Týkají se linek 6, 8, 14, 25, 52 a 54 – a platit mají od noci na sobotu do 12. dubna. Šestka bude ve směru jízdy od Kubánského náměstí dočasně prodloužena ze zastávky Palmovka až na předmostí Libeňského mostu, ostatní linky jsou odkloněny s tím, že osmička se čtrnáctkou a šestnáctka s pětadvacítkou se od dočasně zřízených náhradních zastávek U Balabenky vzájemně přečíslují. Noční linky budou zkráceny.
Po dobu výluky budou cestující vozit také dočasně zavedené tramvajové linky: v denním provozu s čísly 35 a 36, v nočním 62 a 64. V trase Palmovka – Balabenka – Palmovka bude zavedena náhradní autobusová doprava – přes den s označením X8 a v noci X52. V souvislosti s pokračováním prací se v této oblasti počítá i s dalšími omezeními – ve střehu by cestující měli být zhruba do července.

Čtěte také: Den vody zve k rybníku i k návštěvě čističky