Debatu o mostech v Praze v posledních týdnech rozvířila plánovaná oprava Libeňského mostu za zhruba dvě miliardy korun. Technický stav tohoto mostu je podle TSK nejhorší v Praze. Stejně jako v případě Libeňského mostu i u dalších mostů, jejichž stav je špatný nebo havarijní, je nutné přistoupit k omezení provozu a snížení zátěže. Proti stavebním zásahům do Libeňského mostu se nedávno postavila laická i odborná veřejnost.

Tenorista dirigoval v Obecním doměSvětoznámý tenorista José Cura se ve středu v Obecním domě v Praze 1 představil jako dirigent Symfonického orchestru Praha FOK. Na koncertu zazněla Symfonie číslo 2 e moll Sergeje Rachmaninova i Curovo vlastní dílo.

Bio Oko promítne exkluzivně VinylDva dny před celosvětovou televizní premiérou amerického seriálu Vinyl z produkce společnosti HBO uvidí pouze čeští diváci pilotní díl. Promítne ho v pátek 12. února pražské Bio Oko, čímž odstartuje celoroční projekt Prime Time Kino. Série vznikla v režii Martina Scorseseho a Micka Jaggera a doplní večírek ve stylu newyorské hudební scény 70. let v blízkém klubu. Celoroční festival pilotních dílů nových sérií má probíhat v dvouměsíční periodě.

Výstava orchidejí začne v březnuPražská botanická zahrada poodhalí taje exotických květin. Výstava Orchideje královny opylovacích triků ukáže, že jde o květiny nejenom krásné, ale také chytré. Zájemci mohou výstavu plnou ohromujících cizokrajných květin navštívit od pátku 4. března do neděle 20. března. Kromě zajímavostí z říše orchidejí bude pro návštěvníky připravena také výstava fotek. Zájemci budou moci získat cenné pěstitelské rady v rámci připravované poradny a zakoupit si nové rostliny. Výstava se uskuteční ve skleníku Fata Morgana. Doplní ji speciální víkendový program.

Radnice má rozpočet ve výši 717 milionůZastupitelé Prahy 13 schválili svůj rozpočet na letošní rok. Hospodařit budou s necelými 717 miliony korun, což je o 15 procent méně než loni. Téměř polovinu investují do pořízení nového domu pro seniory. Loni městská část s více než 61 tisíci obyvateli hospodařila s 846 miliony, rok před tím s 327 miliony korun. Z prodejů bytových domů, bytů a nebytových prostor městská část počítá s výnosy téměř 411 milionů, většinu z nich použije na investice. Více se dočtete ZDE.

Vandal poničil informační tabuleTři informační tabule na začátku Stezky historií Hostivaře si vybral za cíl neznámý vandal a výsledkem jeho konání je poničení těchto informačních desek. Oprava tabulí s názvem Hostivařské mlýny a statky už není možná, a proto bude muset radnice patnácté městské části nechat znovu vyrobit poničené desky. Radniční odbor majetku nyní zjišťuje, jak v nejkratší době provést úpravu a stezku, tak uvést do původní podoby.

Kbely roztančí Reprezentační plesLetošní pražská plesová sezona je v plném proudu a s nadcházejícím víkendem se otevírají další možnosti, kde si zatančit. V pátek 12. února od 19.30 hodin si na své přijdou milovníci tance v Kbelích. Po přivítacím drinku sál roztančí Brand New Band. Pro návštěvníky je připravena i bohatá tombola a samozřejmě celovečerní program. Po půlnočním překvapení bude následovat diskotéka starých zaručených hitů.

Výpověď spoření dětem bude asi lehčíRodiče zřejmě budou moci vypovědět stavební spoření svých nezletilých dětí bez souhlasu soudu a dostat se tak za určitých podmínek k penězům. Soud nebude rozhodovat v případě, že skončila zákonná šestiletá doba spoření. Při předčasném ukončení smlouvy propadají zpět státní příspěvky. Předpokládá to novela zákona o stavebním spoření podaná ODS, kterou včera schválila Sněmovna.

Dobrá zpráva pro PražanyUniverzita Karlova v Praze připravila dva nové programy na podporu vědy a výzkumu, jmenují se Primus a Donatio Universitatis Carolinae. První z nich je určen pro mladé vědce, druhý naopak pro největší kapacity. Oba budou spuštěny příští rok.

Číslo dne: 3Praha je podle studie společnosti Prologis třetím nejatraktivnějším místem z hlediska logistiky ve střední a východní Evropě. Zvítězilo střední Polsko v okolí Lodže.