Práce, které nijak neomezují provoz historické budovy s turisticky oblíbeným orlojem, vyjdou českou metropoli na zhruba 1,1 milionu korun bez DPH. Staroměstská radnice byla založena roku 1338 a je nejstarší radnicí v Čechách. Tvoří ji komplex několika domů, které se k ní postupně připojily.

Zombie budou běhat po VítkověV sobotu 31. října se na vítkovském vrchu sejdou běžci, aby prchali před oživlými mrtvými na běhu Zombie Night Run. Od dvou hodin se účastníci mohou registrovat, samotný pětikilometrový závod odstartuje v půl šesté odpoledne. Přihlásit se můžou jednotlivci i rodinné týmy, startovné je při online registraci do zítřka 500 korun, pro rodinný tým jednoho dospělého a jednoho dítěte 600 korun a pro účastníky v zombie kostýmech 400 korun. Ti budou soutěžit o nejlepší masku. Na odpoledne je také naplánována strašidelná stezka pro děti do deseti let, která odstartuje v 16 hodin.

Strašnice prožijí festival ezoterikyPraha 10 Během tohoto víkendu se v prostorách strašnického gymnázia Omská koná 44. ročník mezinárodního festivalu ezoterických a duchovních směrů Miluj svůj život. Během tří dnů se na akci představí více než stovka účinkujících, lektorů a přednášejících z tuzemska i ze zahraničí. Na přednáškách, praktických seminářích, pracovních dílnách a dalších programech představí návštěvníkům nejrůznější témata z oblasti ezoteriky a zdravého životního stylu.

Modřanští mohou mít i dvě plavenkySenioři ve věku 65 let a více s bydlištěm na území Prahy 12, kteří tyto údaje prokáží osobním dokladem, si stále mohou vyzvednout plavenky na recepci úřadu městské části Praha 12 v Pískové ulici. Nově si mohou vyzvednout dva kusy plavenek na osobu. Tudíž i ti, kdo už jednu plavenku obdrželi, mohou získat plavenku další. Informace se nevztahuje na členy klubů dříve narozených, které si distribuci plavenek zajišťují samostatně.

V Brandýse dokončili rekonstrukci PražskéO čtrnáct dnů dříve se mohli do Pražské ulice v Brandýse nad Labem vrátit automobily. Dokončili tu rekonstrukci, která začala v únoru. Cena projektu byla celkem 42,2 milionu korun. Pracovníci obnovili kanalizaci, rekonstruovali povrch, rozšířili chodníky, zřídili nová parkovací stání a odvodnili celou ulici.

Slávistky přehrály ŠaľuNa sedmé kolo mezinárodní WHIL budou v Edenu vzpomínat pouze v dobrém. Házenkářky Slavie v něm překvapivě snadno přehrály silnou Šaľu 36:27. O jejich triumf, který znamenal posun na druhou příčku tabulky, se nejvíce zasloužila devítigólová spojka Kamila Kordovská. „Jsem spokojená. Výsledek odpovídá předvedené hře. Těší mě, že jsme uhájily domácí neporazitelnost a pochopitelně jsem také ráda za dva body," uvedla trenérka červenobílých Petra Vítková.

ČZU horší KarlovarskaTaké ze svého druhého vystoupení v Uniqa extralize odcházeli volejbalisté ČZU se svěšenými hlavami. Po Brnu nestačili ani na hráče Karlovarska, kterým podlehli 0:3 na sety. Díky nepříznivému výsledku je nalezneme až na posledním místě tabulky. „Servis Karlovarska byl silnější než náš. Cíl je tedy jasný, do dalšího zápasu s Benátkami musíme zlepšit především příjem," řekl po utkání kouč Pražanů Rafael Petry.

Brňanky nad síly VŠJediné družstvo z hlavního města zasáhlo do osmého kola Bonver ŽBL. Šlo o basketbalistky VŠ, kterým se proti Žabinám dařilo zhruba tak, jako v celé sezoně. Prohrály už pošesté, tentokrát 62:67. „O všem rozhodla nepovedená koncovka. Dokázaly jsme sice dotáhnout poločasovou ztrátu, poté si ale neuměly vytvořit dobré pozice pro zakončení a především v posledních dvou minutách zkolabovaly," smutně okomentovala pivotka VŠ Kateřina Nováková.

Herbadentky jedouPrvní místo v tabulce extraligy si v Židenicích upevnily florbalistky Herbadentu. Na vítězství 9:1 se nejvíce podílely autorky tří branek Lucia Košturiaková a dvou přesných zásahů Denisa Billá. „Zápas se hrál ve vysokém tempu," těšilo trenérku Pražanek Markétu Šteglovou. „Jistě byl také divácky atraktivní," pochvalovala si a v pohodovém duchu zakončila: „Jsem moc ráda, že jsme svou převahu dokázaly uplatnit i gólově. Děkujeme soupeřkám za korektně odehrané utkání," dodala.

Dobrá zpráva pro PražanyUniverzita Karlova v Praze zdarma zpřístupní ve středu 28. října a v úterý 17. listopadu výstavu o své historii. Jde o obnovenou expozici v podzemních prostorách Karolina. Více se dočtete ZDE.

Číslo dne: 28 057Takový je průměrný plat učitelů na základních školách v hlavním městě. Pedagogové na středních školách pobírají plat v průměru 30 176 korun. Celkem však učitelé berou méně peněz, než vysokoškolsky vzdělaní lidé ve veřejném sektoru. Jejich průměrný plat v Praze je 39 830 korun.