Podle ní ale srpen slibuje zlepšení počasí. Podle Martina Bezvody z koupaliště Džbán sezona prakticky ještě nezačala. Návštěvnost areálu je podle něj jen asi pětinová proti předchozím letům. Méně lidí dorazilo také na koupaliště na Petynce v Praze 6.

Workshop poučí veřejnost o novém systému parkovacích zón
Praktické fungování chystaného projektu zón placeného stání v Praze 6 představí přesně dva týdny před definitivním uvedením projektu v život workshop na Šesťáku na okraji Vítězného náměstí. Ve středu 10. srpna od 15.00 vystoupí místostarosta Prahy 6 Martin Polách a náměstek pražské primátorky Petr Dolínek, poté bude následovat neformální část, během které se budou kolemjdoucí občané až do pozdního večera moci podrobně informovat o veškerých aspektech, které s sebou projekt parkovacích zón již záhy přinese.

Kam za kulturou

Flašinet žije!Centrum Prahy bude v úterý opět patřit flašinetářům z různých koutů Evropy. Třetí ročník mezinárodního setkání Flašinet žije! přivítá flašinetáře z Čech, Polska, Německa, Rakouska, Slovenska a Švýcarska. Pouliční umělci nabídnou tři koncerty rozdílných žánrů. Hrací strojky se rozezní na Kampě u Karlova mostu, v barokním kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí a v Českém muzeu hudby. Vstup na všechny koncerty je volný.

Krásný ztráty Live 70Ačkoli na to vůbec nevypadá, oslaví Michal Prokop 13. srpna sedmdesátiny. Při této příležitosti se v pátek a v sobotu v Amfiteátru na Lokti uskuteční hudební festival Krásný ztráty Live 70. Hlavní osobností, kolem které se bude točit celý program, bude právě zpěvák a skladatel Michal Prokop. Ten zde s Karlovarským symfonickým orchestrem poprvé v koncertním provedení odehraje skladbu Město ER, která vychází u Supraphonu v reedici na CD a LP.

Je architektura sexy?Do 25. září si mohou zájemci v Galerii Jaroslava Fragnera v Praze prohlédnout výstavu Prostory touhy: Je architektura sexy? Na příběhu architektury 20. století ukazuje, jak různé sexuality a genderové role utvářely architekturu, prostor a proces architektonické tvorby. Na snímku Schodiště (Hotel Josef © Ivan Němec, CFA Design).

Četníci v cíliDvě stě dnů, čtyři desítky lokalit, 160 herců a téměř 1600 kostýmů. Tak vypadalo natáčení nového seriálu Četníci z Luhačovic, které právě dokončila Česká televize. Na dvanácti epizodách se režijně podíleli Biser A. Arichtev, Peter Bebjak a Dan Wlodarczyk. Rozsáhlý dobový projekt zavádí diváky do roku 1919, kdy do Luhačovic po ukončení školy přijíždí dvojice mladých strážců zákona, jež zde čeká jejich první působiště. Jednu z rolí ztvárnil i Pavel Zedníček.

Garp s hlasem ZahálkyO načtené romány je u nás rok od roku větší zájem. I proto se seznam českých audioknih rozrůstá. Nově na něj přibyla literární klasika známý román Johna Irwinga Svět podle Garpa (čtený Martinem Zahálkou). Vypráví o excentrické Jenny Fieldsové, která se rozhodne otěhotnět, aniž by měla manžela či stálého přítele, a jejím neméně svérázném synovi Garpovi.

Marillion v ČRÚspěšná britská skupina Marillion hrající progresivní a art rock vystoupí 9. srpna v Plzni. V ČR bude už počtvrté. Naposledy hrála v Praze v roce 2009. V DEPO- 2015, bývalém depu autobusů, kam se vejde i s velkým pódiem 800 stojících lidí, zahraje průřez celou tvorbou. „Koncert bez předkapely potrvá dvě hodiny a 20 minut a začne po 20.15," řekl Jiří Kubík z pořádající agentury Ozzy a Potkan.

Čtěte také: Schod na přechodu brání provozu cyklistů