Pokuta pro magistrát od antimonopolního úřaduHlavní město dostalo od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pokutu 90 tisíc korun. Pražský magistrát udělal chybu ve zhruba dvacetimilionovém tendru z roku 2010 na instalaci, údržbu a provoz odpadkových košů v městských parcích. Město do zadání zakázky stanovilo konkrétní rozměry košů, což podle antimonopolního úřadu narušilo hospodářskou soutěž.

Most Legií projde úpravouSpojnice břehů Nového Města a Malé Strany na první městské části by měla projít úpravou. Na mostu Legií se uvažuje o úpravě šířky chodníků. Má vzniknout zóna se smíšeným provozem s chodníky vytaženými až na úroveň tramvajové trati. V souladu s plánovanou rekonstrukcí by mělo dojít také k úpravě šířky jízdního pruhu na mostě Legií, aby se předešlo nehodám a zpoždění tramvají.

Park U Čeňku obohatí 250 stromůNa území nově vznikajícího parku U Čeňku, který je mezi Černým Mostem a Dolními Počernicemi, začaly přibývat stromy. Do léta jich bude 250. Konkrétně půjde o duby, lípy, javory, okrasné jabloně a hrušně a také borovice. V budoucnu by se část ploch měla změnit na les. Zároveň Lesy hlavního města plánují pro letošní rok vybudování dubového háje.

Otevření kempu na Pražačce je odloženoV sobotu měl být slavnostně otevřen kemp na žižkovské Pražačce. „Slavnostní otevření se posune o týden nebo dva," řekl provozovatel kempu David Renza. Oficiálně jsou za posunutím technické důvody. Už dříve se však zdálo, že Renza letos kemp neotevře. Sportovní a rekreační areál Pražačka (SaRA), příspěvková organizace Prahy 3 a vlastník kempu, uvažovali o neprodloužení smlouvy pro provozovatele. Podle plánu měl nadále kemp provozovat sám SaRA, proti čemuž protestovali v únoru lidé na žižkovské radnici.

Z Břevnova se stane pivní rájSpeciály i ležáky z produkce 20 českých a moravských minipivovarů budou v neděli k ochutnání u Břevnovského kláštera. Akce s názvem První pivní máj nabídne na čepu více než 80 druhů piv. Největší zastoupení mají producenti ze Středočeského kraje. Součástí odpoledne bude soutěž v pití piva na čas nebo vytrvalostní držení plného tupláku. Atmosféru oživí koncerty. Pro děti bude připraven autodrom, skákací hrad a kolotoč. Organizátoři nezapomněli ani na milovníky vína, pro které budou připraveny speciální stánky.

Náplavku zaplní veganské pokrmyUkázat Pražanům zdravější životní styl chtějí organizátoři festivalu Veggie Náplavka. Nedělní akce se zaměří na veganskou výživu. Návštěvníci budou moci ochutnat například veganské burritos, burgery nebo tofu zeleninové špízy. Samozřejmostí je bohatý program plný živých vystoupení, sportovních aktivit a workshopů. „Chceme zbořit mýtus, že pro sílu je potřeba maso," řekl Jan Müller, mistr světa v supertěžké váze v thajském boxu, vegan a jeden z týmu organizátorů.