Podle vedení metropole jsou tyto vozy dočasným řešením pro přibývající počet cestujících z letiště. Pro provoz každého velkého autobusu Van Hool s kapacitou zhruba 124 lidí je nutná výjimka s platností prodlužovanou každé 3 měsíce.

Začala očekávaná oprava ŠlechtovkyDokud to nezačne, neuvěřím, říkalo se ještě nedávno mezi Pražany, poté co se objevila zpráva o chystané opravě Šlechtovky. Od včerejška už mohou i ti největší skeptici zajásat opravy kulturní památky ve Stromovce jsou v plném proudu, potrvají dva roky a provede je firma Pracom. Za rekonstrukci Praha zaplatí více než 120 milionů korun. Budova bude zvenku nenápadná, uvnitř ale bude skrývat skutečné klenoty, například obnovené stropní fresky Apollóna s Venuší. Sloužit bude jako restaurace.

Policie. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Policie otevírá unikátní služebnu

Divadlo na Harfě zhlédnou lidé už za tři týdnyŠestý ročník série divadelních představení pod souhrnným názvem Letní scéna Harfa startuje na střeše nákupního centra už 10. července. Letošní program nabídne kupříkladu komedii Donalda Churchilla Natěrač nebo představení s komikem Petrem Nárožným Víš přece, že neslyším, když teče voda. Mezi dalšími inscenacemi, které budou moci diváci zhlédnout, pak bude také hra Bosé nohy v parku či Monology vagíny. Divadlo pod širým nebem by mělo v Galerii Harfa fungovat až do neděle 3. září.

Kam za kulturou

Mádlových sedm hříchůHerec a režisér Jiří Mádl dnes otvírá se svou společností Sugarman online ZPOVĚDNICI. Nový způsob přispívání na charitu cílí svou drzostí a hravostí i na ty, které běžně charita nezajímá. Uživatel si může ze 7 kategorií hříchů vybrat, čím se provinil, získá slovní ohodnocení a navrženou sazbu, za niž se může „vykoupit". Částku pošle na charitativní projekt dle svého výběru. Zpovědnice je dostupná online a do konce června vyjde i její mobilní aplikace pro iOs a Android.

Víno jako kulturaKultura nejen jako podívaná. I tak by se dal označit 1. ročník festivalu Víno z celého světa, který se koná tuto sobotu na Smíchovské náplavce. K ochutnání tu budou vybraná vína různých proveniencí, italské prosecco, španělská cava nebo francouzské šampaňské. Vše možno párovat s vhodnými pokrmy a delikatesami. Návštěva akce může být milým zastavením před programem sousedního festivalu Arena.