Tramvaje číslo 8, 14, 16 a 25 se budou obracet v zastávce U Balabenky. Linka číslo 6 bude v této zastávce ukončena. „Při cestě z centra města bude možné vystoupit v zastávce U Balabenky a odsud přejít zhruba 300 metrů na zastávku Balabenka, respektive opačně při cestě do centra," uvedla mluvčí.

Čtěte také: Opravy propadlé silnice na Vysočanské budou stát přes 40 milionů

Cestující budou mít možnost využít náhradní autobusovou linku 

Z Balabenky budou po dobu výluky jezdit zvláštní tramvajové linky číslo 35 a 36. Tramvaj číslo 35 pojede z Vysočanské k Nádraží Vysočany, přes Balabenku k Nádraží Libeň a přes Kbelskou a Hloubětín na Lehovec. Linka číslo 36 pak pojede z Lehovce přes Hloubětín a zastávku Kbelská na Kolbenovu, dále na Nádraží Vysočany a přes Balabenku a Nádraží Libeň dojede do zastávky Starý Hloubětín.

„Cestující budou mít možnost využít náhradní autobusovou linku NAD X8, v nočním provozu linka X52, v trase Palmovka - Balabenka - Palmovka," uvedla Řehková. V rámci noční MHD budou zavedeny tramvajové linky číslo 62 z Lehovce přes Nádraží Libeň na Balabenku, odkud bude dále pokračovat jako linka číslo 64 přes Nádraží Vysočany na Lehovec. Linka 64 pojede v opačném směru a na Balabence se změní na číslo 62.

Průjezd Strahovským tunelem omezí gruntováníS uzavírkami Strahovského tunelu kvůli údržbě a mytí musí nyní počítat řidiči projíždějící Prahou mezi 23. hodinou a pátou ranní. Práce, které v západní tunelové troubě (směr Smíchov) začnou v noci na úterý, zde potrvají po šest nocí – tedy do noci na neděli. Hned se bude pokračovat střední tunelovou troubou (směr Smíchov), kde je uzávěra plánováno rovněž na šest nocí – do 1. dubna.