V souvislosti s pracemi na silnici platí již dva týdny změny trasy i zastávek pro příměstské autobusy mířící od Říčan do Prahy. V tomto směru jízdy se přechodné úpravy týkají linek číslo 364, 381, 382, 383, 387, 428, 494 a 609. V jejich případě bude omezení platit do odvolání – podle předpokladů do začátku května. Místa, kde se pracuje, jsou neprůjezdná i pro auta. Kvůli objížďce vyznačené po dálnici D1 zde pro příjezd do metropole z Říčan není nutná dálniční známka.

Nehoda ve stanici Roztyly zastavila celé céčko metra Najetí soupravy na předmět ve stanici Roztyly! Tohle hlášení popisující malér, který v pražském metru není zrovna běžný, zastavilo v neděli na pět minut kompletně celou červenou linku C. V obou směrech byl provoz omezen v 10.49, znovu se vlaky rozjely v 10.54. Událost se obešla bez zásahu policie, řekl Deníku Jan Daněk z pražského policejního ředitelství.
Třebaže se nastává často, že by se kvůli věcem spadlým do kolejiště muselo metro zastavit, podobné nehody nejsou nijak výjimečné. Většinou se jedná o drobnosti. K jejich vytažení slouží speciální kleště na tyči, jimiž jsou vybavena stanoviště dozorčích ve všech stanicích. Pokud se danou věc vyzvednout s jejich pomocí nepodaří, nezbývá než počkat na dobu, kdy personál bude moci vstoupit do kolejiště po ukončení provozu. Pokud ovšem předmět na místě zůstane – v minulosti totiž byly zaznamenány i případy, že pro lákavou kořist někdo vlezl s nasazením života. Někdy se také stane, že si pro svou věc skočí dolů sám majitel, aniž hledá pomoc u pracovníků dopravního podniku.
Zachovat se podobným způsobem ovšem zavání hazardérstvím. V takovýchto případech riziko představují nejen přijíždějící soupravy. Nebezpečná může být také napájecí kolej, která je v době provozu podzemní dráhy trvale pod napětím.

Hasiči vyprostili člověka, který spadl do kolejiště metra ve stanici VyšehradJednotky HZS hl. města Prahy a HZS Dopravního podniku společně zasahovali u pádu osoby do kolejiště metra ve stanici Vyšehrad. Osobu se podařilo vyprostit před příjezdem soupravy metra, byla předána záchranářům. Provoz na trase nebyl přerušen. 

Kvůli vylepšení zastávek se nástupiště nejprve posouvajíNa drobnou změnu si musí od pondělka dočasně zvyknout obyvatelé petrovického sídliště, kteří využívají veřejnou dopravu. Zastávky Sídliště Petrovice v Archimédově ulici, kde pasažérům zastavují linky s čísly 125, 154, 224, 511 a 570, se kvůli rekonstrukci nástupních stanovišť dočasně posouvají o pár desítek metrů. Od pondělka do neděle 9. dubna to platí pro směr jízdy dolů ke světelné křižovatce s Novopetrovickou (tedy pro autobusy mířící k zastávkám Jakobiho či Sídliště Petrovice) – zastávka je posunuta k asi 50 m vzdálenému provizornímu stanovišti za křižovatkou s Bellovou ulicí. Od 21. dubna do 9. května se pak bude pracovat v protisměru. K zastávkám Poliklinika Petrovice či Morseova pak budou autobusy odjíždět od asi 55 m vzdáleného provizorního stanoviště.

Čtěte také: Pražská integrovaná doprava se rozšíří: na východ i na západ