Mezitím firma pokračuje ve vyřizování povolení k výstavbě. Zároveň už pokácela na místě přes desítku stromů, na což však nepotřebovala povolení, a tento krok byl už předem městské části předložen. Zároveň je v plánu pokácet i většinu zbylých stromů, na což už musí získat společnost povolení úřadu, o které zatím nepožádala.

Na Nuselské radnici pořádají koncertyOd konce února bude čtvrtá městská část pořádat Koncerty na Nuselské radnici. První s názvem Písničky staré Prahy začne ve čtvrtek 25. února. Další s názvem Klenoty české hudby se uskuteční ve čtvrtek 17. března. Na duben je plánován koncert Jitky Zelenkové a na květen koncert Jaro budiž pochváleno. Vstupenky za padesát korun je možné koupit na úřadě čtvrté městské části v ulici Antala Staška.

Tržiště se vrací na náplavkuMasopustní veselí a zimní opékání špekáčků zahájí v sobotu 6. února sedmou sezonu farmářského tržiště na náplavce u Rašínova nábřeží. Pro děti do 15 let je připravena v rámci masopustního veselí soutěž kostýmů a masek. Defilé masek bude poblíž sjezdu u Výtoně od 10 hodin, následně se v 11.30 hodin vyhlásí nejlepší kostýmy a masky. Celá akce se koná od 8 do 14 hodin.

Povodňová ochrana funguje, jak máProtože hradidla v ulici K Jezu v Modřanech neplnila při povodních v roce 2013 správně funkci, požádala Praha 12 magistrát jako vlastníka stavby protipovodňové ochrany, aby hradidla opravil. Práce dokončili loni v říjnu, ale při zkušebním provozu zjistili závady. Proto se ve čtvrtek po opravách konala další zkouška osazení těžkého protipovodňového hrazení. Nakonec se ochrana pod podjezdem železniční tratě usadila v pořádku.

Kolem Bílé labutě nepojedou tramvajeTramvajovou trať mezi zastávkami Florenc a Bílá labuť zasáhne výluka. Městská hromadná doprava tudy nepojede od příští soboty do 5. března. Důvodem výluky je rekonstrukce trati. Všechny stávající linky tramvaje budou odkloněny. Dopravní podnik navíc v okolí zavede linky 21 a 33. V noci pojede náhradní autobus X52. Změny se na Florenci dotknou i autobusových linek 207 a 509.

Uhříněves chce posílení spojůV rámci chystaných změn v Pražské integrované dopravě navrhla Uhříněves několik připomínek, které zaslala organizaci ROPID. Radnice požaduje například posílení kapacity spojů mezi autobusovými zastávkami Háje a Nové náměstí v době dopravních špiček.

Dobrá zpráva pro PražanyPo dobu rekonstrukce historické budovy pražské Státní opery se odehraje až 95 představení v Hudebním divadle Karlín. Pražští diváci tak v příští sezoně o operu nebudou ochuzeni. V Karlíně zazní opery Jeníček a Mařenka, Romeo a Julie, Rusalka, Rigoletto, Nabucco, Trubadúr, La traviata a Netopýr. Rekonstrukce budov Státní opery za přibližně miliardu korun má skončit až v roce 2018.

Číslo dne: 2073
Tolik pacientů s akutními respiračními infekcemi bylo hlášeno v pátém týdnu letošního roku v hlavním městě. Počet nemocných tak stoupl o čtvrtinu. Podle Aleny Olexové z pražské hygienické stanice epidemie zatím nenastala, očekává se ještě během února. Více se dočtete ZDE.