Součástí kontrol bude přesné geodetické měření jednotlivých prvků trati, rozchodu kolejí a dalších důležitých součástí. Před opětovným otevřením proběhne také důkladný úklid tratě, stanic a vozů. 

Lanovka na Petřín.
Lanovku na Petřín čeká odstávka. Kvůli pravidelné podzimní údržbě

Na pětce vznikne parkovací dům
Pětka dostala zelenou na projekt parkovacího domu u Nemocnice Homolka v ulici Roenthetova, a to kvůli dostupnosti na metro a návaznosti na P+R parkoviště u Kotlářky. Vzniknout by tu mělo 765 parkovacích míst. Radnice si od toho slibuje zklidnění dopravy v centru Smíchova, zejména v okolí Anděla, tunelů Mrázovka a Strahovského tunelu. 

Parkoviště. Ilustrační foto.
Stavba parkovacího domu na Zličíně má začít příští rok. Nereálné, tvrdí Dolínek

Debata o parku Židovské pece
Veřejná debata na téma posílení potenciálu parku Židovské pece na pražském Žižkově. Rozprava se uskuteční 16. října v Kulturním centru Vozovna. Začátek akce je plánovaný na 17 hodinu. Během debaty bude příchozím představená studie, jejíž cílem je proměnit park v modernější a zajímavější místo. Se studií občany blíže seznámí autoři dokumentace, která se v současné době pro park zpracovává. Konkrétně vystoupí Michal Fišer, Jana Pyšková a Ondřej Fous. 

Slavnostní otevření parku Waltrovka.
OBRAZEM: Park v Jinonicích otevřen

Na Kulaťáku už možná brzy vyroste bytovkaVedení Prahy 6 se blíží k dohodě o parcelách na Kulaťáku, kde měl stát kontroverzní projekt přezdívaný Lední medvěd. Pozemky vlastní městská část a stavět tam chce skupina Penta spolu s Ka-prain Group finančníka Karla Pražáka. Na parcelách by místo původního kancelářského objektu měl vzniknout menší bytový dům.

Antonín Engel.
Kulaťák i vodárna. Po stopách architekta Antonína Engela