Městská část nyní zaplatí 115 tisíc korun za vypracování studie, která prověří, zda v lokalitě může parkoviště vzniknout. Zároveň bude dokument posuzovat opravy vozovky a doplnění veřejného osvětlení. Celkem na revitalizaci nádraží dostala Praha 15 od magistrátu 5,1 milionu korun.

Dvanáctka chce pomoct chudýmRychlá a přímá pomoc osobám a rodinám ohroženým chudobou a sociálním vyloučením. To je cílem projektu dvanácté městské části a Farní charity Praha 4 Chodov. Výdej potravinových a hygienických balíčků se uskutečňuje ve dvanácté městské části jedenkrát v měsíci a je také určená pro sousední část Libuš.

Lidé z Jižáku se mají kde scházetSympatické prostředí nově otevřené kavárny Mezi Domy vzniklo v Křejpského ulici v Praze 11. Má prý rozjasnit život lidem na Jižním Městě. Podává se tu dobrá káva, domácí speciality a limonády. Prostory fungují jako komunitní centrum pro místní lidi. V nabídce jsou workshopy, přednášky, projekce filmů i hudební večery.

Kam za kulturou

To nejlepší od KaplickéhoPříští rok by se významný český architekt Jan Kaplický dožil osm-desáti let. Blížící se jubileum bude už od letošního podzimu připomínat výstava v Galerii Tančící dům. Jmenovat se bude JKOK a rozběhne se 8. listopadu. Expozice představí to nejlepší z Kaplického celoživotní tvorby i některé dosud nevysta-vené předměty a projekty z depozitáře jeho pozůstalosti. Retro-spektivní výstavu realizuje architektka Eva Jiřičná se studiem AI-DESIGN a nadací Kaplicky Centre. K vidění bude v Tančícím domě až do března 2017.

Kiss vtrhnou na plátnaVybraná kina zvou na slavný koncert Kiss Rocks Vegas, který ve městě hazardu a neřesti odehrála skupina Kiss před dvěma lety na podzim. Vystoupení kapely bude mít jedinou projekci zítra večer ve stovce kin po celé České republice. Vzhledem k mimořádnému zájmu diváků musely některé biografy přidat představení. Kupříkladu v pražské Lucerně se bude film promítat ve 20.00 a 21.45.

Winslow se vracíMichael Winslow, legendární seržant Larvelle Jones z populární komediální řady Policejní akademie, hvězda stand-up comedy, se po dvou letech vrací do Prahy. V rámci své show nabídne bravurní imitaci nejrůznějších zvuků i několik zábavných příběhů. To nejlepší z hercova mistrovství bude k vidění 11. listopadu v pražské Lucerně.

Čtěte také: Víkend záchranného systému v čestlickém akvaparku