V takových případech majitelé za odtažení neplatí – jinak nucený odtah přijde na 1900 Kč. Již čtyři roky platný ceník v nařízení radních z roku 2013 stanoví i taxy za odtah neúplný, kdy se řidič k nakládanému autu dostaví (1250 Kč) a zpětný, tedy s návratem vozu na původní místo (3800 Kč).

Koupaliště Šeberák. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Koupaliště Šeberák a Hostivař stále trápí sinice

Správa služeb také v červnu zajišťovala 19 popotahů

Takzvaný technický úkon (typicky jde o nadzvednutí auta při blokovém čištění v oblasti s vyznačenými zákazy zastavení) přijde na 1300 Kč. Laciný není ani pobyt na hlídaném parkovišti: za první až třetí den se platí po 250 Kč, pak je až do 180. dne denní taxa 400 Kč, načež se snižuje na 50 Kč/den.

Správa služeb také v červnu zajišťovala 19 takzvaných popotahů. Na pokyn policie odstraňovala nepojízdná auta tvořící překážky silničního provozu z tunelů – z komplexu Blanka, ze Strahovského tunelu a z Mrázovky.

Ilustrační foto.
V autě cestou za odpočinkem nechte nohy dole, radí policisté

Noční údržbě trati musí ustoupit tři linky tramvají  
Krátkodobé přerušení provozu tramvají si v úseku Palmovka–Florenc vyžádá v noci na pátek údržba trati. Od čtvrteční 21. hodiny až do 4.40 budou obousměrně odkloněny linky číslo 3, 8 a 92 – pojedou přes zastávky Libeňský most, Maniny, Pražská tržnice, Vltavská a Těšnov. Cestující mohou využít náhradní autobusové dopravy X92, která bude jezdit v trase Palmovka–Invalidovna–Křižíkova–Florenc–Bílá labuť.

Vinohradská.
KRÁTCE: Oprava Vinohradské ulice se přiblížila

Opravenou Kunratickou spojku měli otevřít za měsíc. Je to tu už teď  
O měsíc dříve, než se plánovalo, končí opravy Kunratické spojky zahájené 3. července. Příznivou zprávu pro motoristy ohlásila v úterý Barbora Lišková z Technické správy komunikací. Pátá etapa prací spojených s odfrézováním povrchu vozovky a položením nového povrchu měla v 830 metrů dlouhém úseku Vídeňská–Libušská trvat do 16. srpna, podle Liškové se však otevření chystá již na středu.Ze zamýšlených 45 dnů se tak práce podařilo zkrátit na 17. „Důvodem bylo projednání plné uzávěry komunikace na víkend a zrychlení pokládky asfaltových vrstev,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), že nešlo o omyl v plánování. Ke zkrácení prací podle Liškové také přispěl dobrý stav podkladních vrstev vozovky. Připravuje se také další etapa rekonstrukce – úprava okružní křižovatky s Vídeňskou ulicí. Dojít by na ni mělo ještě letos. Aktuální postup prací snad nabídne naději, že ani na kruhovém objezdu by omezení dopravy nemuselo trvat dlouho.