Za nápadem neobvyklé výstavy stojí Slovák Mário Petreje. Ten expozici uspořádal nejprve dvakrát v Bratislavě, kde měla obrovský úspěch. Poté se minulé léto Voayer přesunul i do Prahy. Letos v dubnu si na nahé ženy návštěvníci budou moci sáhnout naposledy.

Wi-fi. Ilustrační foto.
Pilotní projekt wi-fi v metru slaví úspěch. Připojit se jde v šesti stanicích

Autor expozici nevytvořil s žádným hlubším smyslem. Chtěl lidem pouze ukázat nahé ženy. Na jejich prohlédnutí máte celkově hodinu a půl. Vstupné si tudíž musíte koupit na přesnou hodinu. Ty jsou na celý den určeny pouze čtyři - v jedenáct dopoledne, ve dvě a v pět odpoledne a v osm večer. Do prostor galerie v Tančícím domě se také dostanete společně se skupinou dalších návštěvníků. Ty tvoří především zvědaví muži středního věku. Na výstavu se ale chodí podívat i nějaké ženy či páry.

Hlazení před publikem

„Přišli jsme se společně podívat, abych se pomstil manželce,“ vtipkoval jeden z návštěvníků, který si na nahou ženu sáhl přímo před zraky své partnerky. „Zajímalo nás to ze zvědavosti. Líbí se nám to, ale je tu zvláštní atmosféra. Saháte v podstatě na cizí lidi. Neznáte je. Nevíte, kdo jsou. Jestli jsou normální nebo ne. Zároveň vás po celou dobu pozoruje i ochranka, která u slečny stojí. Šla jsem si jednu z dívek pohladit, ale vůbec mě pak nenapadlo, že na mě u toho bude koukat deset lidí, což bylo trochu divné,“ vysvětlila Pavla.

Po celou dobu konání výstavy najdete v galerii každý den jiných třináct svlečených žen. Ty vás přivítají v nejrůznějších pozicích a s nejrůznějšími rekvizitami. Některé jsou svázané, jiné jenom leží na gauči. Odvážnější modelky na sobě dokonce nemají ani masku. Na vybrané „exponáty“ si můžete i sáhnout, ale pouze v gumové rukavici. Na vše přísně dohlíží osobní strážce nahé ženy, který v případě neukázněného chování zakročí. Modelky si tak kdykoliv mohou říci, kdyby jim cokoliv bylo nepříjemné. Návštěvníci mají zakázáno s nimi mluvit. Mohou si je ale vyfotografovat.

Vzlet z Letiště Václava Havla
Letiště Václava Havla za první čtvrtletí odbavilo o 12 procent více cestujících

Některým návštěvníkům se líbily modelky ve vyzývavějších polohách, jiní ale ocenili i střídmější pozice. „Nejvíc mě zaujala tmavovlasá slečna, která byla na čtyřech. To se mi líbilo víc než třeba předchozí modelka, která měla vyloženě roztažené nohy. Působilo to na mě moc vulgárně. Brunetku jsem si i pohladil a líbilo se mi, jak byla lechtivá,“ popsal návštěvník Antonín.

Portréty žen při orgasmu

Expozici nahých žen doplňují i ručně vyvolávané analogové fotografie Petra Jedináka. Známý fotograf se zaměřil na tváře žen při orgasmu. „Mojí hlavní motivací bylo prozkoumat tajemství. Ženský orgasmus jako muž mít nikdy nebudu. Když jej fotím, dotýkám se něčeho pro mě tajemného a neuchopitelného,“ popsal Petr Jedinák.

Autor na orgasmických portrétech pracoval celé tři roky. Za tu dobu tak vytvořil několik set originálních snímků. „Když jsem se díval na tyto portréty, tak jsem přemýšlel nad tím, jak je možné, že se před fotografem svléklo tolik žen. Jak to, že ho nechaly být součástí takové intimní chvíle,“ doplnil Antonín.

Pokud vás zajímá neobvyklá výstava, můžete navštívit Galerii Tančící dům do soboty 21. dubna. Za vstupenku zakoupenou předem zaplatíte 669 korun. Na místě pak vstupné stojí 799 korun.

Nejmladší člen tlupy Ajabu oslaví v neděli druhé narozeniny.
Zajímavý program pražské zoologické zahrady: Gorilí narozeniny i Běh pro zoo