Závod bude odstartován v poledne – policisté dohlížející na pořádek a bezpečí v okolí trasy ale budou v pohotovosti už od časných ranních hodin, připomněl ve čtvrtek Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Bude posílen výkon dopravní i pořádkové služby a chystají se adekvátní bezpečnostní opatření," konstatoval.

Mezi dvanáctou hodinou a koncem závodu, což podle odhadu může být kolem patnácté, budou policisté a strážníci zastavovat dopravu podle aktuální situace. Omezení a uzavírky se budou týkat zejména komunikací podél Vltavy. Policisté vyzývají řidiče, aby se v době konání závodu jeho trase vyhýbali a zvolili objízdné trasy.

Informace o konkrétních dopravních opatřeních a o změnách v městské hromadné dopravě přinášejí webové stránky magistrátu a pražského dopravního podniku. Několika slovy lze shrnout doporučení následovně: v centru Prahy se vyplatí spoléhat především na metro; podzemní dopravy se omezení nedotknou.

V případě potřeby jsou občanům k dispozici také bezplatné dopravně-informační linky na číslech 800 165 102 a 800 100 991, nebo ZDE.

Trasa závodu vede kolem VltavyPředpokládaná doba konání běžeckého závodu v centru Prahy je v sobotu mezi 12. a 15. hodinou; s dopravními omezeními je však třeba počítat již od deseti hodin a až do čtyř odpoledne. Půlmaraton startuje na náměstí Jana Palacha.

Trasa závodu vede po ulicích Křižovnická, Křížovnické náměstí, Smetanovo nábřeží, Masarykovo nábřeží, Palackého námětí, Rašínovo nábřeží, Plavecká, Botičská, Na Slupi, Ostrčilovo náměstí, Sekaninova, Jaromírova, Ostrčilovo náměstí, Na Slupi, Svobodova, Rašínovo nábřeží, Palackého most, Lidická, Svornosti, Strakonická; po otočce pak dále přes Hořejší nábřeží a ulicemi Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, most Legií, Smetanovo nábřeží, Křižovnické nám., Křižovnická, Mánesův most, Klárov, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Komunardů, Jateční, Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Rohanské nábřeží, Těšnovský tunel, nábřeží Ludvíka Svobody, Dvořákovo nábřeží, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, U plovárny, Kosárkovo nábřeží, Mánesův most a 17. listopadu do cíle opět na náměstí Jana Palacha.

Více informací nejdete ZDE