Cestovní portál Time Out v článku zmiňuje, že v dnešní době se nikdo nechce cítit v cizím městě jako turista. Nikdo se nechce prodírat skrz davy cizinců u typických památek. Proto web vytvořil ve spolupráci s lokálními editory a místními obyvateli seznam 50 čtvrtí měst po celém světě, které musíte navštívit. Zapadnete tak mezi místní a jako turista si nebudete připadat ani trochu.

„Karlín se liší od pohádkového centra Prahy s davy turistů. Nejde ani o industriální čtvrť, kterých je v Praze hodně. Díky revitalizaci po povodních v roce 2002 je Karlín plný ulic s restauracemi a vinnými bary. Žijí tu také převážně mladé rodiny,“ píše o pražské čtvrti anglický Time Out.

V Praze přibývají fitparky.
V metropoli přibývají fitparky. Postupně se otvírají v různých městských částech

Karlín je poslední dobou oblíbeným místem nejen mezi mladými lidmi. „Současná vlna experimentů využívající veřejný prostor jako je Manifesto Market pod otevřeným nebem, kde najdete stánky s jídlem v přepravních kontejnerech, dodávají této lokalitě atmosféru. Za zmínku stojí i letní kino v Kasárnách Karlín nebo nejrůznější umělecké akce. Díky tomu všemu Karlín musíte navštvít,“ dodává server.

Nezapomeňte na kočičky

Podle zahraničního webu nesmí turisté zapomenout ochutnat chlebíček či si dát vícechodové menu plné českých specialit. Time Out cizincům také doporučuje posedět na dece na Karlínském náměstí či navštívit Kavárnu Kočičí.

Na seznamu těch nejvíc „cool“ čtvrtí se objevilo několik nejrůznějších měst po celé Evropě jako například Londýn, Berlín, Amsterdam, Lisabon či Barcelona. Nechyběla ani asijská města. Na žebříčku se umístil Hong Kong, Soul či Chengdu. Anglický list se ale zmínil i o městech z Ameriky, Afriky či Austrálie.

Snímek z nového kalendáře českých vzpěraček na rok 2019 foceného na plumlovském zámku
Krásné vzpěračky nafotily kalendář. Prohlédněte si spoře oděné dívky