„Příslušníci antikonfliktního týmu, pořádkoví a dopravní policisté budou přítomni na Václavském náměstí, kde bude shromáždění ve 14 hodin zahájeno. Stejně tak budou muži zákona dohlížet i na následný průvod," konstatoval s tím, že akce, s jejímž střežením pomohou také strážníci, by měla končit na Letné zhruba po dvou hodinách, tedy kolem šestnácté.

Policie upozorňuje, že v ulicích, jimiž průvod s očekávaným počtem 15 až 20 tisíc účastníků bude procházet, musí Pražené i návštěvníci metropole počítat s omezeními dopravy. Z Václavského náměstí vede jeho trasa ulicí Na Příkopě, dále přes náměstí Republiky, ulicemi Revoluční, Řásnovka, Klášterská, Dvořákovo nábřeží, náměstí Curieových a Čechův most na nábřeží E. Beneše. To se přitom nedotkne pouze řidičů, ale i cestujících, kteří využívají městskou hromadnou dopravu jezdící na povrchu. I tu budou policisté usměrňovat – v tomto případě v úzké spolupráci s dispečery dopravního podniku.

Speciálně policie upozorňuje na dopravní omezení také návštěvníky nákupních center u náměstí Republiky, kteří budou v době průchodu průvodu chtít odjet z podzemních garáží. Musí počítat s tím, že na výjezd budou muset čekat, a to i poměrně dlouho: až v řádu desítek minut.