Nové centrum Tělocvična otevřela minulý týden Praha 1. „Je určeno pro seniory a další občany Prahy 1. Cvičení jsou pro obyvatele naší městské části zdarma,“ řekla mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. Trvalý pobyt prověří pracovnice při první návštěvě pomocí občanky. Centrum nabídne lekce orientálního tance, sebeobrany, pilates, pro méně pohyblivé i cvičení na židlích.

Hubneme s Deníkem na TRX
Jak zpevnit tělo? Třeba pomocí cvičení TRX

Pestrý seznam aktivit

Po prázdninové pauze začala znovu fungovat i běžecká škola v Praze 6. Zájem byl koncem školního roku takový, že městská část přidala jeden trénink navíc. Praha 4 zase vsadila na jógu.

Seznam aktivit, do kterých se mohou Pražané s „radničními“ trenéry pustit, je pestrý. V Holešovicích je to například rehabilitační cvičení, v Praze 9 cvičí maminky, zatímco děti odpočívají v kočárcích, v Malešicích lze vyrazit na skupinový nordic walking. Vždy je dobré předem si ověřit, zda není nutné mít na trénink rezervované místo. Informace jsou na webech městských částí.

Jóga. Ilustrační foto.
V parku na Kampě začínají nedělní cvičení jógy

33 milionů za fitparky

Venkovní cvičení podpoří i magistrát. Spolu s Českým olympijským výborem rozdělí městským obvodům 33 milionů korun na stavbu fitparků. „Plníme slib, že zlepšíme sportovní infrastrukturu pro veřejnost. Nabídneme fitness stanice, na kterých si Pražané zacvičí zdarma, a to v kteroukoliv denní dobu,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

V metropoli by mělo za zmíněnou sumu vzniknout víc než 50 venkovních posiloven. Na kterých místech přesně budou stát a jaké cvičební prvky v nich budou, rozhodnou samy městské části.

Pětapadesátiletá Hana Cihlářová z Mirošovic začala pravidelně cvičit nejen v posilovně. Dodržuje také jídelníček podle Václava Krejčíka.
Jóga při svíčkách a procházky v přírodě. Také toto je hubnutí

Kde v Praze cvičit. Infografika. Zdroj: Redakce