Příjemci těchto grantů jsou základní školy, sdružení vlastníků jednotek, jednotliví občané či občanské sdružení. „Od malička jsem žil v prostředí, kde květiny v oknech a upravené dvory byly samozřejmostí," vysvětluje místostarosta Prahy 1 Daniel Hodek, proč městská část přistoupila k tomuto kroku.

Rozdaných sto tisíc korun je nejčastěji použito na osázení truhlíků v oknech, při rozhodování je preferováno osázení celých domů nebo minimálně pater. Zbývajících 50 tisíc dostanou tři žadatelé, kteří je chtějí použít na péči o zvířata.

Jedním je útulek Šanta kočičí, který poskytuje azyl a péči opuštěným kočkám a koťatům, které potřebují pomoc a snaží se jim najít nové domovy. Dalším je Český svaz ochránců přírody, jehož členy spojuje aktivní zájem o ochranu přírody a krajiny. Posláním občanského sdružení je ochrana a obnova přírodního dědictví, ekologická výchova a podpora trvale udržitelného života.

Posledním úspěšným žadatelem jsou Hradčanské včely. Jednou ze základních rolí tohoto spolku je příspěvek k zachování biodiverzity na území Městské části Praha 1 a znovu obnovují tradici včelařství, která měla v srdci velkoměsta tradici.