Jak uvedl online deník Aktuálně.cz, Janoušek se před několika dny podrobil hned dvěma operacím hlavy. Lékaři z Ústřední vojenské nemocnice mu nejdříve odstranili krevní sraženinu v hlavě, aby později skončil ve střešovické nemocnici.

"Zde podepsal reverz a na vlastní žádost se léčí doma," podotkl Janouškův advokát Vít Široký. Jeho klient se prý vzpamatovává z těžkého traumatu a na hlavě má 52 stehů.

Kvůli zdravotním potížím právník požádal policii, aby Roman Janoušek získal více času na prostudování času. "Jde o tři, čtyři týdny," upřesnil pro média. Právě prostudování spisu brání tomu, aby mohla být podána žaloba k Městskému soudu v Praze.

Zastupitelství: Rozhodující je zdravotní stav

Zda Janoušek měsíc času navíc získá, není zatím jisté.

„Policejní orgán určí termín seznamování se spisem podle aktuálního zdravotního stavu obviněného," řekla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Více informací ale nesdělila.

Státní zastupitelství původně Janouška vinilo z úmyslného těžkého ublížení na zdraví, v lednu však zpřísnilo právní kvalifikaci na pokus o vraždu. Za to mu hrozí až osmnáctileté vězení. Kromě toho je obviněn také z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Srazil ženu a ujel

Podle policie Janoušek při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu, který jel před ním.

Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie lobbistu dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Janoušek sraženou ženu odškodnil, přesnou částku však obě strany úzkostlivě tají.

Podle dřívějších informací se jedná o trojnásobek bodového ohodnocení zranění, které vyčíslili lékaři. Média spekulují o statisících až milionech korun.