Co o životě ve Střešovicích říkají jejich obyvatelé?

Dita Limová, žije ve Střešovicích od 70. let „Žije se mi tady skvěle. Když lidem nevadí, že to není centrum dění, tak se tu žije báječně. Člověk je brzy v centru i venku z Prahy a je tu klid.“

Dita Limová.Zdroj: Archiv

STAVENIŠTĚ. Areál Českého vysokého učení technického těsně před dokončením v roce 1963
Jak jsme žili v Československu: Dejvice - Ambiciózní čtvrť, kde to žilo


Co říká o Střešovicích starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář “Nejvíc lidí si Střešovice asi spojí s vojenskou nemocnicí. Někdo si vzpomene na Ořechovku, kde bývalo slavné kino, někdo si vybaví unikátní Müllerovu vilu od Adolfa Loose. Sportovnímu fanouškovi pak určitě naskočí jméno snad nejslavnějšího tuzemského florbalového klubu - Tatranu. Ostatně - byli to právě nadšenci ze Střešovic, kdo tento sport do Čech přivezli.”

Ondřej Kolář.Zdroj: ČTK

Přírodní koupání. Koupaliště v Šáreckém údolí je v provozu již od roku 1930. Bazén je napájen potokem, tudíž je voda velmi chladná. Dnes se v areálu nachází dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště, menší tobogán, houpačky, skluzavky a trampolína.
Jak jsme žili v Československu. Liboc a Ruzyně - zelená brána do Prahy

O projektu Jak jsme žili v Československu

Kdo by odolal prohlížet si stará alba a zažloutlé fotografie dokumentující dobu minulou. Jak lidé před sto lety vítali vznik Československa, jaký byl spolkový život, ale i důležité mezníky v uplynulých sto letech ve vašem městě, obci nebo čtvrti. To vše budete nacházet každý pátek na stránkách vašeho regionálního Deníku. Připravili jsme totiž nový naprosto unikátní projekt Deníku Jak jsme žili v Československu, který bude mapovat 100 let od pádu Rakouska - Uherska až po současnost v řadě míst vašeho regionu. 

Máte doma zajímavé snímky Vaší čtvrti z let 1918-1992 nebo byste chtěli vyprávět a podílet se tak na vzniku seriálu? Obraťte se na nás na e-mailové adrese redakce.prazsky@denik.cz