Co říkají místní lidé?

Jana Bártová
Jak jsme žili v Československu. Ďáblice.Zdroj: Redakce
Je to vesnice v Praze. Máme zde krásný Ďáblický háj a pod hvězdárnou se nám prohánějí koně. O zeleň je tu postaráno, ale bojíme se samozřejmě nárůstu dopravy kvůli budoucímu okruhu. Už takhle je tu někdy slyšet hluk z dálnice. Také to tu mají těžké malí živnostníci. Každý sice chce mít pekařství a lékárnu za rohem, ale také chtějí, aby tu byly ceny jako v Kauflandu.

Čimický rybník 1946. První zmínky o Čimickém rybníku jsou z roku 1890. Byl využíván především rybáři a sloužil hasičům jako záložní zdroj požární vody. V roce 2005 byl rybník úspěšně revitalizován.
Jak jsme žili v Československu. Čimice - na hranici města a přírody

Marta Němečková
Jak jsme žili v Československu. Ďáblice.Zdroj: Redakce
V Ďáblicích žijeme už 25 let a daří se nám. Hodně se to tady zlepšilo a není si moc na co stěžovat. Je tu poměrně klid a Ďáblice si udržují duch vesnice, i když je to hromadnou dopravou 20 minut do centra. Také se sem stěhuje hodně mladých lidí, kteří si zde staví domky a zakládají rodiny, což je dobře. Jen by se už mohlo pohnout se skládkou, která zde už dlouho straší, ale myslím, že se plánuje ji nějak zakrýt.

Děti sídliště. Nové bohnické sídliště mělo veškerou občanskou vybavenost včetně jeslí.
Jak jsme žili v Československu. Bohnice - novodobé pražské hradby

O projektu Jak jsme žili v Československu 

Kdo by odolal prohlížet si stará alba a zažloutlé fotografie dokumentující dobu minulou. Jak lidé před sto lety vítali vznik Československa, jaký byl spolkový život, ale i důležité mezníky v uplynulých sto letech ve vašem městě, obci nebo čtvrti. To vše budete nacházet každý pátek na stránkách vašeho regionálního Deníku. Připravili jsme totiž nový naprosto unikátní projekt Deníku Jak jsme žili v Československu, který bude mapovat 100 let od pádu Rakousko-Uherska až po současnost v řadě míst vašeho regionu.

Linka metra C byla otevřena 9. 5. 1974 na počest osvobození Československa Rudou armádou. Slavnostního okamžiku se účastnil mimo jiné i generální tajemník ÚV KSČ Gustáv Husák (třetí zleva, světlý oblek).
Jak jsme žili v Československu. Karlín - předměstí mnoha tváří

Máte doma zajímavé snímky Vaší čtvrti z let 1918-1992 nebo byste chtěli vyprávět a podílet se tak na vzniku seriálu? Obraťte se na nás na e-mailové adrese redakce.prazsky@denik.cz.