Informační centra dopravního podniku nenabízejí jen informace o provozu městské hromadné dopravy (a to vedle češtiny a angličtiny také v dalších jazycích) – přičemž žádané údaje lze získat jak při osobní návštěvě, tak telefonicky. Samozřejmostí jsou letáky přibližující aktuální výluky a další změny v městské dopravě. Návštěvníci také mohou zakoupit rozmanité jízdní doklady.

(samotné ocenění fotil Jiří Došlý z dopravního podniku)Úspěchem, který má mezinárodní zvuk, se ve čtvrtek pochlubil pražský dopravní podnik.
Dopravní podnik získal evropské ocenění

Mezi šotouši jsou propagační předměty DP populární 

V infocentrech, která vedle magistrátu a letiště fungují v blízkosti stanic metra, mohou Pražané i turisté také koupit jízdní řády či mapy a plány Prahy. S velkým ohlasem se vždy setkávají novinky v nabídce knižních publikací o historii městské hromadné dopravy v Praze i její současnosti.

Populární jsou také propagační předměty dopravního podniku, a to nejen mezi šotouši, jak se nadšencům pro veřejnou dopravu často říká. K těm nejoblíbenějším se zvláště mezi německy hovořícími výletníky řadí kravatové spony ve tvaru konkrétních typů tramvají či autobusů.