Děti mohou na workshopy do Zahrady přijít každý čtvrtek od 10 hodin a nemusí se ani předem přihlašovat. Následující týden si vaše ratolesti mohou například vyrobit zvířátka z květináčů. Každý si tak vymaluje květináč jako zvíře a přidá na něj obličej a tlapky. Jako bonus si budou moci děti vytvořit i masku svého oblíbeného zvířátka.

V dalších týdnech pak účastníci kreativních dílen vyrobí například ptáčky k zavěšení, veselé kolíčky, květinový závěs nebo třeba indiánskou čelenku. Jako rozloučení s prázdninami bude součástí posledního workshopu také zábavná interaktivní indiánská show plná tancování, soutěží i indiánského povídání. Celou atmosféru dotvoří i indiánské kulisy a dekorace.

Ilustrační foto
Vedra pokračují. Nejtepleji bylo v Neumětelech, 36,7 stupně Celsia

Kreativní dílny se konají prostřednictvím tří funkčních programů Prahy 3. Vznikla tak Trojka pro seniory, Trojka pro rodiny a Trojka pro sport. K těmto programům, které ve spolupráci s neziskovým sektorem financuje městská část z vlastního rozpočtu, přibude podle plánu na podzim ještě čtvrtý. A to Trojka pro kulturu, která by měl veřejnosti obdobným způsobem nabídnout bezplatné kulturní aktivity.

„Zaznamenali jsme i enormní zájem o prohlídky Žižkovské televizní věže, proto se na začátek září připravují další prohlídky. Tentokrát určené nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro naše seniory,“ vysvětlil místostarosta Ivan Holeček, jenž je patronem projektu Trojka pro rodiny.

Otevření přírodního koupaliště Lhotka v Praze 4.
Kam na přírodní koupaliště v Praze? Čistou vodou určitě nezklamou biotopy