„Praha letos chystá rekonstrukci vodovodu a ulice bude od konce dubna neprůjezdná. Práce jsou plánovány až do půlky září a není jasné, zda se termín finalizace dodrží nebo protáhne. Město nás bude v průběhu rekonstrukce informovat,“ uvedla za organizátory street festivalu Nika Slavíková.

Sousedské slavnosti v ulici Krymská byly součástí akce Zažít město jinak
Krymská a okolí: když z anonymních ulic vzniká jedno sousedství

Korso uzavřelo ulici 

Na přesun festivalu na jinou lokalitu je podle ní již pozdě. Na rekonstrukci potrubí naváže i kompletní rekonstrukce komunikace, která se zahájí letos na podzim nebo na jaře příštího roku. Jisté proto zatím není ani to, zda proběhne Korso Krymská 2019.

Pouliční festival Korso Krymská proběhl poprvé v roce 2013, loňský pátý ročník přilákal na 15000 návštěvníků. Korso uzavřelo ulici pro automobily, namísto nich se přímo na ní prezentují místní bistra, restaurace i bary, stejně jako obchody s módou nebo umělecké ateliéry a neziskovky.

Ilustrační foto.
Pouliční festival Korso Krymská již tuto sobotu

Zklamaní obyvatelé 

Zástupy návštěvníků také do Vršovic lákala vystoupení hudebníků a DJs zdarma a nejrůznější workshopy a dílny. Součástí akce byl i Restaurant Day, kdy se milovníci gastronomie na jeden den změní v šéfkuchaře a prodávají na ulici a v místních podnicích své netradiční výtvory sousedům.

Zrušení populární akce zklamalo zejména obyvatele širšího centra a Vršovic, kterým se v posledních letech kvůli bohatému nočnímu životu a přítomnosti mnoha umělců s nadsázkou přezdívá pražský Montmartre.