Proč jste kandidovala za stranu Hnutí Pro Prahu?

Protože se mi líbí jejich volební program a vize, se kterou přicházejí. Všechno, co se týká kultury, jsem pro městskou část Uhříněves dělala ve svém volném čase a zadarmo. V tom bych chtěla za pomoci Hnutí Pro Prahu pokračovat.

Budete v tom pokračovat, i když vaše hnutí nevyhraje?

Pokud mě poprosí, abych pokračovala v téhle činnosti tak samozřejmě budu. Ať už vyhraje jakákoliv strana či hnutí. Rozhodně však nemám ambice sedět na zastupitelstvu, chodit do práce na radnici a nechat se platit městskou částí.

Pokud by vás lidé na kandidátce vyškrtali a vy jste dostala funkci zastupitele, budete ji vykonávat?

Nestrašte. To bych řešila, až by to nastalo. Doufám však, že se tam dostanou spíše lidé, kteří tu práci opravdu chtějí dělat a mají na to čas. Já na to moc času nemám, ale zase vím, že kdyby se tohle stalo, tak bych zklamala lidi, kteří mě vyškrtali. Neutíkala bych tedy z boje a hledala bych nějaký kompromis, abych mohla pomáhat, ale pravděpodobně se to snad nestane.

Pokud byste se přece jenom na radnici dostala…

Nyní jsem na nevolitelném místě, takže nepředpokládám, že by lidé chtěli, abych seděla v zastupitelstvu. Pokud by však vyhrála jiná strana nebo jiné hnutí a mě by lidé vyškrtali a dostala bych se do zastupitelstva, tak bych to místo buď přenechala zkušenějším lidem, kteří už nyní na radnici sedí a mají s tím větší zkušenosti, nebo bych zastoupila tu vizi, se kterou jsme do voleb šli. Kdyby mi nic jiného nezbývalo a do funkce zastupitele bych nastoupila, tak bych působila jako takový kontrolní orgán.